ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Δρόμοι που κόβουν την ανάσα

Tweet
Share
Image 1 Zoji La - Ινδία: Αυτός ο 9 χιλιομέτρων δρόμος συνδέει Ladakh με Kashmir και είναι ο δεύτερος ψηλότερος δρόμος στον αυτοκινητόδρομο Srinagar-Leh, σε υψόμετρο 3.500 μέτρων.
Image 2 Transfăgărășan - Ρουμανία: Σχεδόν 100 χλμ «δαντελωτού» δρόμου συνδέουν τις δύο υψηλότερες κορυφές της Ρουμανίας.
Image 3 Dalton Highway - Αλάσκα: Ο αυτοκινητόδρομος έγινε γνωστός από την τηλεοπτική εκπομπή Ice Road Truckers εκτείνεται σε 666 χλμ κατά μήκος των οποίων υπάρχουν μόνο τρία μικρά χωριά.
Image 4 Khardung La - Ινδία: Παρά του ότι λέγεται πως είναι ο υψηλότερος δρόμος στον κόσμο υπάρχουν αρκετοί που βρίσκονται σε μεγαλύτερο υψόμετρο. Ωστόσο σε υψόμετρο 5.358 μέτρων μπορούμε να πούμε ότι αυτός ο δρόμος σε ταξιδεύει στον ουρανό.
Image 5 Yungas Road - Βολιβία: Θεωρείται από τους πιο επικίνδυνους δρόμους της υφηλίου, καθώς κάθε χρόνο μετρά 200-300 νεκρούς. Με έναν βράχο από τη μία πλευρά κι έναν γκρεμό 61 μέτρων από την άλλη, μόνο η σκέψη να οδηγεί κανείς σε αυτό το δρόμο, προκαλεί τρόμο.
Image 6 Atlantic Ocean Road - Νορβηγία: Η γέφυρα Storseisundet είναι η μακρύτερη γέφυρα του αυτοκινητόδρομου 64 που έχει συνολικό μήκος 8,5 χλμ.
Image 7 Guoliang Tunnel - Κίνα: Χτίστηκε από ντόπιους κατοίκους του χωριού. Μέχρι το 1972 ο δρόμος που πέρναγε μέσα από το βράχο ήταν η μόνη σύνδεση του χωριού Guioliang με τον έξω κόσμο. Χρειάστηκαν 5 χρόνια για να ολοκληρωθεί η μήκους 1,2 χλμ σήραγγα που έχει ύψος μόλις 5 μέτρα και πλάτος 4 μέτρα.
Image 8 Passage du Gois - Γαλλία: Αυτός ο ανυψωμένος (στα 4.345 μέτρα) δρόμος είναι ανοιχτός μόνο λίγες ώρες την μέρα. Τις υπόλοιπες ώρες είναι βυθισμένος από ρεύματα του Ατλαντικού. Συνδέει το νησί Noirmoutier με την ενδοχώρα.
Image 9 Tianmen Mountain Road - Κίνα: Σχεδόν 14 χλμ, με 99 στροφές πρέπει να διανύσει κανείς για να φτάσει στην κορυφή του βουνού.
Image 10 Dakhla Oasis - Αίγυπτος: Η διαδρομή προσφέρει υπέροχη θέα.
Image 11 Hana - Χαβάη: Τα 103 χλμ συνδέουν το Kahului με την πόλη Hana του Μάουι. Ο στενός αυτοκινητόδρομος περνά από 59 γέφυρες, οι 46 εκ των οποίων έχουν ένα ρεύμα κυκλοφορίας. Συχνά όμως κλείνει – παρά το ότι οδηγεί σε «θησαυρούς» της περιοχής – λόγω κατολισθήσεων. Η πλειονότητα των εταιρειών ενοικίασης αυτοκινήτων απαγορεύουν, με πρόβλεψη στο συμβόλαιο, την διέλευση από τον συγκεκριμένο δρόμο.
Image 12 Kolyma Highway - Ρωσία: Απουσία σιδηροδρομικής σύνδεσης, ο «Δρόμος των οστών» παραμένει η μοναδική σύνδεση με το Yakutsk. Κατασκευάστηκε από φυλακισμένους σε γκούλαγκ η πλειονότητα των οποίων πέθανε κατά τη διάρκεια των έργων.
Image 13 Col de la Bonette - Γαλλία: Σε υψόμετρο 2.714 μέτρα στις Γαλλικές Άλπεις ο δρόμος αυτός βρίσκεται στα σύνορα με την Ιταλία.
Image 14 Gotthard Pass - Ελβετία: Συνδέει το Uri με το Ticino.
Image 15 Caucasus Mountain Road - Ρωσία: Ο στενός δρόμος που συνδέει το Sochi με τη λίμνη Ritsa στα βουνά του Καυκάσου.
Tweet
Share

Ο ήλιος να λάμπει, η μουσική να συνοδεύει το υπέροχο τοπίο κι εμείς να οδηγούμε σε μια ξέγνοιαστη βόλτα ανάμεσα στα υπέροχα τοπία ενός επαρχιακού δρόμου. Το σενάριο ακούγεται ιδανικό. Και είναι σίγουρα χαλαρωτικό. Τι γίνεται όμως όταν ο δρόμος που θα φιλοξενήσει την ξεκούραστη διαδρομή μας είναι σε ένα γκρεμό; Αν δεν βλέπουμε καν την επόμενη στροφή; Το Penna συγκέντρωσε τους πιο εντυπωσιακούς δρόμους, ανά τον κόσμο που θα σας κόψουν την ανάσα. Και σίγουρα έχουν να σας προσφέρουν υπέροχη θέα. Η χάραξη ορισμένων εξ αυτών έγινε με το χέρι, άλλοι δρόμοι εξαφανίζονται εντελώς κατά τη διάρκεια της ημέρας ή ακόμη και για ολόκληρους μήνες. Δέστε τη ζώνη σας και απολαύστε αξέχαστες διαδρομές.

Πηγή: mashable

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman