ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

5 μουσικές αφιερώσεις για αυτούς που έχουν "φύγει"

Tweet
Share
Tweet
Share

Δημοφιλείς μουσικοί σταρ όπως τα μέλη της μπάντας U2 και η τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Patty Smith τιμούν αξιολάτρευτα πρόσωπα τα οποία έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον της μουσικής σκηνής και όχι μόνο! Το Penna συγκέντρωσε για εσάς μερικές από τις αφιερώσεις που έχουν ακουστεί για εκείνους που αγαπήθηκαν, αλλά έφυγαν. Απολαύστε:

«Χάσαμε» τον σπουδαίο κιθαρίστα και τραγουδοποιό της μπλουζ, γνωστό σε όλους ως B.B King. O πολυαγαπημένος θησαυρός της μπλουζ, η οποία κοντεύει να εξαφανιστεί από τον μουσικό ορίζοντα, έφυγε από τη ζωή στης 14 Μαΐου. Στον αξιολάτρευτο καλλιτέχνη αφιέρωσε η πασίγνωστη μπάντα U2 ένα από τα πιο αγαπημένα του τραγούδια, το «When Love Comes to Town» στη συναυλία των Billboard Music Awards, στης 15 Μαΐου!

bb9

Υψηλά στην καρδιά του κοινού κατατάσσεται παράλληλα η συγκινητική αφιέρωση «Tears in Heaven» του Eric Clapton, ροκ και μπλουζ κιθαρίστα, στον γιο του ο οποίος σκοτώθηκε σε ηλικία 4 ετών.

clap

Το μουσικό κομμάτι έπαιξε ο Eric Clapton πρόσφατα μετά από πολλά χρόνια στο 4 Croassroads φεστιβάλ κιθάρας το 2013. Το τραγούδι πρωτοεμφανίστηκε το 1992.

Το «Tears in Heaven» πρωταγωνίστησε το 1992-1993 και «κέρδισε» το βραβείο Grammy για ρεκόρ της χρονιάς, τραγούδι της χρονιάς και καλύτερο φωνητικό αρσενικό ποπ.

Στην μνήμη της νεαρής τραγουδίστριας και  τραγουδοποιού Amy Whinehouse, η οποία δεν  πρόλαβε να συμμετάσχει στα μουσικά βραβεία του VMA, τραγούδησαν οι φίλοι και θαυμαστές της Bruno Mars και Russell Brand το τραγούδι «Valerie» σε έκδωση δεκαετίας του 80, το 2011 στη σκηνή  του VMA!

brunos
Το κομμάτι προέρχεται από το «Valerie» των Zutons όπου πρωτοεμφανίστηκε το 2006 και το οποίο έχει ταυτιστεί απόλυτα με την νεαρή  Amy η οποία δημιούργησε την πρώτη παραλλαγή του τραγουδιού.

Σκεφτόμενος την πρώτη φορά που την διέκρινε στη σκηνή να τραγουδάει ο Russell Brand ανέφερε τα ακόλουθα:

«Τι είναι αυτός ο απίστευτος ήχος; Αυτός ο διαχρονικός ήχος σαν μια βοή από τα έντερα της ανθρωπότητας.»

aaamy

Σε τόνους ποπ ο καλλιτέχνης Usher αφιερώνει το «Love Never felt So Good» στον ιδρυτή του και βασιλιά της ποπ, Michael Jackson στο iHeartRadio Music Awards το 2014 στο Λος Άντζελες όπου και εκτέλεσε συνοδευτικό χορευτικό για την περίσταση.

jack 1

Ο βασιλιάς της ποπ, Michael Jackson ήταν τραγουδιστής, χορευτής και ηθοποιός της δημοφιλούς κουλτούρας για περισσότερες από 4 δεκαετίες, πέθανε από καρδιακή προσβολή το 2009 στο Λος Άντζελες.

jj

 
Δώρο έκπληξη αποδίδει η Αμερικανίδα καλλιτέχνιδα Patty Smith στο Noise Festival στην Ελβετία το 2012 με το «This is the Girl» εις μνήμην της Amy Whinehouse, η οποία σε ηλικία 27 ετών «έπεσε» θύμα του αλκοολισμού.

Το κομμάτι αποτελεί μέρος του άλμπουμ "Banga" και προέκυψε όταν η Patty Smith έγραψε ένα ποίημα για την Amy το οποίο ταίριαξε με το μουσικό κομμάτι του Tony Shanahan, μπασίστα της μπάντας.

H Patty Smith δήλωσε τα ακόλουθα σε συνέντευξη του Nightline:

«Εντυπωσιάστηκα όταν άκουσα την Amy να τραγουδάει, διότι τραγουδούσε τα τραγούδια της γενιάς μου με απίστευτη αυθεντικότητα… Για μένα ο θάνατος της Amy είναι μια πραγματικά αισθητή απώλεια ανθρώπου.»

smithh

 

Πηγές: billboard, news.iheart, billboard, abcnews.go, nytimes

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman