ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

10 (σχεδόν) σύγχρονα αυτοκίνητα που πρέπει να αποφύγετε

Tweet
Share
Tweet
Share

Θέλετε να αγοράσετε αυτοκίνητο, παρά τις αλλαγές που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση στην φορολόγηση οχημάτων; Έχετε "βάλει στο μάτι" διάφορα μοντέλα, αλλά δεν ξέρετε ποιο να διαλέξετε; Το carophile σας παρουσιάζει τα 10 αυτοκίνητα που θα πρέπει να αποφύγετε και σας εξηγεί γιατί, σύμφωνα με σχόλια κατόχων τους.

1.Κατάλληλο για οδήγηση στην πόλη και εύκολο παρκάρισμα είναι ίσως τα μoναδικά πλεονεκτήματα του μικρού αυτοκινήτου SCION IQ. Ναι, πράγματι έχει αρκετούς αερόσακους αυτό όμως δεν είναι αρκετό όσον αναφορά την ασφάλεια σας. Λάβετε υπόψη σας την σταθερότητα, βάρος και αντοχή του αυτοκινήτου μιας και αυτό το αυτοκίνητο είναι εύθραυστο! Δεν είναι ιδανικό για αυτοκινητόδρομους και μεγάλες διαδρομές, ενώ «χάνει» σημαντικά στην επιτάχυνση το οποίο πιθανότατα θα δημιουργήσει προβλήματα κατά την προσπέραση. Κατά την επιτάχυνση είναι θορυβώδες. Το εσωτερικό του είναι κυρίως φτιαγμένο από πλαστικό, αν και υπάρχουν χειρότερες περιπτώσεις. Το SCION IQ είναι καλή περίπτωση για όσους το θέλουν για μετακίνηση στην πόλη, διαφορετικά καλύτερα να αγοράσετε ένα πιο σταθερό αυτοκίνητο για τα ίδια λεφτά.

car 1

2.Καλό θα ήταν να γνωρίζετε ότι το Smart fortwo έχει την λιγότερη δύναμη από όλα τα αυτοκίνητα κι έτσι αν θελήσετε να κάνετε προσπέραση θα δυσκολευτείτε. Βολεύει μόνο για παρκάρισμα, λόγω του μικρού του μεγέθους, ενώ παράλληλα για τον ίδιο λόγο είναι ασταθές. Αυτονόητα λοιπόν είναι ακατάλληλο για διαδρομές αυτοκινητόδρομου και κυρίως μεγάλου μήκους. Αν πάλι το θέλετε για την πόλη είναι μια χαρά. Ώστε αξίζει τα λεφτά του; Όχι ιδιαίτερα.

car 2

3.Ίσως σας ξεγελάσει η ελκυστική του σχεδίαση όμως μην πέσετε θύμα! Μπορεί να είναι γλυκούλι αλλά αυτό είναι ίσως το μόνο του ατού. Είναι υπερβολικά αργό και αυτό είναι μονάχα ένα από τα εκνευριστικά του VAUXALL (OPEL) ADAM. Επιπλέον, δεν ανταποδίδει δύναμη οπότε δεν θα ευχαριστηθείτε και τόσο την βόλτα. Παράξενο ελάττωμα του είναι το ότι αντανακλά φως στο μεσαίο καθρέφτη το οποίο πιθανόν σας «τρελάνει» όταν σκοτεινιάσει. Αναρωτιόμαστε γιατί δεν τον έχουν διορθώσει ακόμα! Εάν κάνετε και συχνά ταξίδια το VAUXALL (OPEL) ADAM δεν είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς διότι δεν υπάρχει αρκετός χώρος.

car 3

4.Ακόμα κι αν νιώθετε έτοιμοι να συμβιβαστείτε με το μικρούλι και οικονομικό CHEVROLET SPARK. Καλό θα ήταν να λάβετε υπόψη σας της νευρικές σας αντοχές! Αυτό που θα σας την «σπάσει» περισσότερο είναι η θορυβώδης μηχανή του και η ποιότητα του υλικού του που είναι ιδιαίτερα κακή. Ακόμη, δεν φημίζετε για την ασφάλεια του και δεν είναι κατάλληλο για μεγάλες διαδρομές. Μην ξεχνάτε και ότι θα δυσκολευτείτε να το πουλήσετε με αποτέλεσμα να χάσετε λεφτά!

car 4

5.Με την πρώτη ματιά θα σκεφτείτε «φαίνεται αρκετά καλό», είναι αλήθεια. Η Darcia μας εντυπωσίασε όταν κυκλοφόρησε το SUV Duster αλλά μην βιαστείτε να καταλήξετε στο ότι θα σας αρέσει! To A/C του θα σας απογοητεύσει απίστευτα, ειδικά το καλοκαίρι, διότι είναι προβληματικό και ιδιαίτερα εκείνο στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Αν δεν «βρισκόμασταν» στα πρόθυρα του καλοκαιριού θα είχαμε ξεκινήσει με το ότι ο συμπλέκτης είναι σκληρός και ότι γενικά είναι αυτοκίνητο το οποίο διαθέτει αδύναμους αισθητήρες. Ακόμα κάτι που αξίζει να λογαριάσετε είναι το ότι υπάρχει πάρα πολύ πλαστικό μέσα και έξω. Αυτό σημαίνει ότι είναι εύθραυστο και ότι μπορεί με μικρή συντριβή να πάθει πιο εύκολα ζημιά. Το πιο προφανές μειονέκτημα αυτού είναι ότι χάνει στο παρουσιαστικό.

car 5

6.Αν το HYUNDAI I10 είναι το μόνο αυτοκίνητο που μπορείτε να αγοράσετε και το θέλετε πραγματικά αυτό αρκεί, να είστε όμως έτυμοι να αντιμετωπίσετε τα μειονεκτήματα του. Μην αναμένετε ιδιαίτερη άνεση και να θυμάστε ότι είναι δύσκολο στην οδήγηση, σύμφωνα με ιδιοκτήτες του οι οποίοι πάνω απ’ όλα το περιγράφουν ως αυτοκίνητο στο οποίο δεν μπορείς να βασιστείς. Για αυτόν τον λόγω δεν είναι και το καταλληλότερο αυτοκίνητο για μεγάλες διαδρομές. Ακόμα, ιδιοκτήτες του HYUNDAI I10 δηλώσαν ότι δεν έχουν μείνει ευχαριστημένοι με την κατανάλωση καυσίμων. Αν σκοπεύετε να πάρετε τα λεφτά σας πίσω, καλή τύχη. Θα σας χρειαστεί διότι το μόνο σίγουρο είναι ότι θα εισπράξετε εξαιρετικά λίγα χρήματα για αυτό το αυτοκίνητο έπειτα από την χρήση του, ακόμα κι αν αυτή είναι σύντομη.

 car 6

7.Ενώ δεν κυκλοφορεί επίσημα στην Ελλάδα το DODGE GRAND CARAVAN σε σύγκριση με άλλα minivans παρόμοιας τιμής δεν είναι το ιδανικότερο. Ψηλοί οδηγοί παραπονιούνται ότι δεν τους φτάνει ο χώρος για να καθίσουνε με άνεση ενώ και οι επιβάτες στο πίσω κάθισμα είναι στριμωγμένοι. Άλλοι συμπληρώνουν ότι η οδήγηση σε μη στρωτούς δρόμους είναι υπερβολικά εκνευριστική. Για τα ίδια λεφτά θα μπορούσατε να αγοράσετε κάτι πολύ καλύτερο!

car 7

8.Πραγματικά μπορεί να σας έλκει το φθηνό MITSUBISHI MIRAGE με την «ετικέτα» "Mitsubishi" όμως μην βιαστείτε να πάρετε απόφαση. Δεν είναι το καταλληλότερο αυτοκίνητο για τον αυτοκινητόδρομο. Έχει θέματα επιτάχυνσης και προσπέρασης άλλων αυτοκινήτων και δεν υπάρχει αρκετός χώρος για τους επιβάτες στα πίσω καθίσματα, ο οποίος είναι ένας ακόμα λόγος να αποφεύγετε τις μακρινές αποστάσεις. Γενικά δεν είναι το χειρότερο αυτοκίνητο που θα μπορούσε να αγοράσει κανείς, όμως να ξέρετε ότι υπάρχουν και καλύτερα στα ίδια λεφτά.

car 8

9.Ωραίο αυτοκινητάκι μοιάζει το MINI COUNTRYMAN και πράγματι δεν είναι κακό απλά δεν είναι το καλύτερο που θα μπορούσατε να αγοράσετε σε αυτή την τιμή. Έχει ένα θέμα με την αυτόματη μετάδοση: άνθρωποι που έχουν δοκιμάσει το αυτοκίνητο αυτό δηλώνουν ότι είναι πολύ αργή (η μετάδοση με ταχύτητες δεν έχει αυτό το πρόβλημα όμως). Έχει περιορισμένη χωρητικότητα φορτίου, προσφέρει όμως αρκετό χώρο και άνεση στους επιβάτες. Επαναλαμβάνουμε, δεν είναι κακή επιλογή αλλά οι περισσότεροι που το οδήγησαν δήλωσαν ότι θα ήταν πιο χαρούμενοι με κάποιο άλλο αυτοκίνητο όπως το Honda CR-V ή το παλιό HR-V.

car 9

10.Με βασικότερο μειονέκτημα ότι η μετάδοση με ταχύτητες είναι πιο αποτελεσματική από την αυτόματη το VOLKSWAGEN BEETLE είναι καλή επιλογή για τους οπαδούς του παλιού κλασικού μοντέλου Beetle, στο οποίο αυτό το νεότερο μοντέλο μοιάζει αρκετά. Θα πρέπει όμως να το θέλετε για να διανύετε μικρές αποστάσεις και κυρίως στην πόλη αφού δεν είναι ιδιαίτερα ανεκτικό αυτοκίνητο στις μεγάλες διαδρομές μιας και δεν φτιάχτηκε για αυτό. Μην ξεχαστούμε όμως, υπάρχουν σίγουρα καλύτερες επιλογές στην ίδια ή παρόμοια τιμή.

car 10

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Comment (1)

  • Σύνδεσμος σχολίου Chevyspak Chevyspak Μαΐου 06, 2017
    Μιλάμε αυτός που έχει γράψει το άρθρο είναι πολύ άσχετος με από αυτοκίνητα. Έχω το SPARK usb εδώ και 7 χρόνια έχω πάει από Αλεξανδρούπολη μεχρι Κρήτη. Δεν έχει βγάλει Τπτ ούτε Ένα πρόβλημα. Στα 6 χρόνια άλλαξα μπαταρία. Στα 4 αλλάξα μπροστινά λάστιχα. Αυτα τα κλασσικά δηλαδή. Γιαυτό δεν θα. Μιλάς για το SPARK. Φίλε μου. Μάθε πρώτα για τα αυτοκίνητα και μετά μίλα.
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman