ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

«Ένοχα» μυστικά ενός δωματίου ξενοδοχείου

Tweet
Share
Tweet
Share

Ένα ακριβό ξενοδοχείο δεν είναι πάντα ένα καθαρό ξενοδοχείο. Το Penna μοιράζεται μαζί σας μικρά μυστικά για την καθαριότητα, την τιμολόγηση και τον τρόπο λειτουργίας των χώρων που φιλοξενούν τις διακοπές μας, τα ταξίδια μας ή απλώς τις σύντομες εξορμήσεις μας. Τα «ένοχα» μυστικά αποκαλύπτουν οι Forrest Jones και ο Zeev Sharon, που τρέχουν start-up επιχειρήσεις στον ξενοδοχειακό κλάδο στις ΗΠΑ.

 

1. Να βγάζετε σκεπάσματα, καλύμματα και κουβέρτες

O Forrest Jones εξηγεί ότι οτιδήποτε έρχεται σε άμεση επαφή με το δέρμα του προηγούμενου επισκέπτη ενός δωματίου θα πρέπει να πλένεται. Αυτό περιλαμβάνει εκτός από τα σεντόνια και τις πετσέτες (για τις οποίες υπάρχει κάποια αμφιβολία) σκεπάσματα κρεβατιού, διακοσμητικά μαξιλάρια κτλ. «Μπορεί τα ξενοδοχεία να απαλλάσσονται σταδιακά από τα βαριά παπλώματα, ωστόσο όσον αφορά στα σεντόνια αυτά φαίνεται ότι θα παραμείνουν. Ορισμένα όμως ξενοδοχεία είναι λίγο πιο διστακτικά στο να τα αλλάζουν κάθε μέρα, ειδικά αν νομίζουν ότι μπορούν να «τους» περάσει απαρατήρητο» λέει ο Jones.

domatio 1

2. Τσεκάρετε ότι δεν έχει παρέμβει κανείς στο ματάκι της πόρτας

Δεν είναι σύνηθες αλλά μπορεί να συμβεί, λέει ο Jones. Καλό θα ήταν να καλύπτετε το ματάκι της πόρτας με ένα χαρτί και όποτε χτυπά κανείς την πόρτα να αφαιρείτε το χαρτί για να δείτε ποιος είναι στην άλλη πλευρά της πόρτας. Σε περίπτωση που δεν δείτε κανέναν, καλέστε αμέσως τη ρεσεψιόν. «Ζω για τη μέρα που όλοι ανεξαιρέτως οι υπάλληλοι ξενοδοχείου που έχουν πρόσβαση στα κλειδιά δωματίων θα έχουν περάσει από ενδελεχή έλεγχο ποινικού και όχι μόνο μητρώου πριν την πρόσληψη. Ακόμη αυτό δεν είναι εφικτό όμως» σημειώνει ο Jones.

peep

3. Μην χρησιμοποιείται ξύλινη σχάρα

Τα μικρόβια που ζουν στο κρεβάτι, λατρεύουν το ξύλο. Μπορεί το ξύλινο βοηθητικό έπιπλο το οποίο προορίζεται για να ακουμπά κανείς τις βαλίτσες του να είναι πιο όμορφο αισθητικά και να μοιάζει πολυτελέστερο από ένα αντίστοιχο μεταλλικό, είναι όμως μια τεράστια πηγή μικροβίων.

prod80592 av2

Ο Jones εξηγεί ότι θα πρέπει να εναποθέτουμε πάνω σε άλλα έπιπλα το περιεχόμενο της βαλίτσας μας, την οποία πρέπει να ακουμπάμε στο πάτωμα.

lugga

4. Η τιμολόγηση των δωματίων γίνεται με βάση το κόστος κατασκευής του ξενοδοχείου

Ο Zeev Sharon αποκαλύπτει ότι ο κανόνας του κλάδου λέει ότι για κάθε 1000 δολάρια που επενδύθηκαν σε ένα δωμάτιο, το ξενοδοχείου πρέπει να χρεώνει 1 δολάριο την ημέρα. Οπότε ένα ξενοδοχείο που κόστισε 300.000 δολάρια για να κατασκευαστεί θα πρέπει κατά μέσο όρο να χρεώνει 300 δολάρια τη βραδιά.

5. Το νου σας στο πιστολάκι για τα μαλλιά

Διαθέτει τα περισσότερα μικρόβια σε όλο το δωμάτιο. Είναι ένα αντικείμενο το οποίο οι καθαρίστριες συνήθως ξεχνούν να καθαρίσουν.

hairdryer

Σε παρόμοια κατηγορία ανήκουν το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης και ο διακόπτης του φωτιστικού δίπλα στο κρεβάτι.

6. Τα ξενοδοχεία συνήθως χάνουν χρήματα από τα mini bars

Μπορεί να μοιάζει ως το αντικείμενο με το πιο υπερτιμημένο προϊόν, ωστόσο τα ξενοδοχεία εξακολουθούν να αναζητούν τρόπους να μην γενούν ζημιές τα μικρά ψυγεία στα δωμάτια.

minibar

«Ακόμη και όταν χρεώνουν 10 δολάρια για έναν κουτάκι κόκα κόλα, τα ξενοδοχεία χάνουν λεφτά.» εξηγεί ο Sharon.

7. Ελέγχετε πάντα ότι οι πετσέτες είναι καθαρές μόλις μπείτε στο δωμάτιο

Ο Forrest Jones έκανε μια ανακάλυψη ενώ βοηθούσε σε κάποιο ξενοδοχείο με την καθαριότητα των ξενοδοχείων.

«Τα δωμάτια στα οποία διέμενε άνδρας είχαν τις πετσέτες αφημένες πάντα στο ίδιο σημείο. Πού; Στο πάτωμα. Δίπλα στο κρεβάτι, δίπλα στο νιπτήρα, δίπλα στη ντουλάπα, αλλά πάντα στο πάτωμα. Τα υπόλοιπα τα αφήνω στη φαντασία σας.» αποκαλύπτει.

Πηγή: independent

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman