ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Οι κλασικότερες ταινίες επιστημονικής φαντασίας που δεν θα βαρεθούμε ποτέ!

Tweet
Share
Tweet
Share

Περιπέτεια, ένταση, κορύφωση… Είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά των ταινιών επιστημονικής φαντασίας, οι οποίες πέρα από κάθε άλλο είδος προσφέρουν κάτι μοναδικό. Αδρεναλίνη που ξεσηκώνει το νου θέτοντας τον σε εγρήγορση. Πολλοί είναι βέβαια και αυτοί που θεωρούν πως πρόκειται για χιλιοπαιγμένες ιστορίες που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο αναμοχλεύουν τα ίδια μέσα για να παρουσιάσουν το story τους. Από την άλλη, οι φανατικοί του είδους δεν χορταίνουν να βλέπουν και να ξαναβλέπουν τα συναρπαστικά φιλμ. Το Penna έπειτα από συζήτηση με τους αναγνώστες συνέλεξε και παρουσιάζει τις κλασικότερες ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Από εμάς… καλή διασκέδαση! Πάρτε τα ποπ κορν στο χέρι και μην χάνετε χρόνο.

A Space Odyssey-Stanley Kubrick (1968)

Μια ομάδα αστροναυτών έρχεται σε επαφή με μαύρους μονόλιθους που επηρεάζουν την εξέλιξη του ανθρώπου.Μέσα από ένα φαντασμαγορικό οπτικοακουστικό θέαμα ο Αμερικάνος σκηνοθέτης θίγει το ζήτημα της ανθρώπινης εξέλιξης από την εποχή των πιθήκων μέχρι το μακρινό μέλλον. Ίσως η δημοφιλέστερη ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Alien-Ridley Scott (1979)

Αστροναύτες και επικίνδυνα εξωγήινα πλάσματα παρουσιάζονται σε μια ταινία που συνδύασε άρτια την καθαρόαιμη περιπέτεια με φιλοσοφικούς προβληματισμούς για θέματα όπως η τεχνητή νοημοσύνη και η καταγωγή των ανθρώπων,έτσι ώστε να κάνει ταυτόχρονα τεράστια εισπρακτική επιτυχία αλλά και να πάρει θετικότατες κριτικές.

Solaris-Andrej Tarkofsky (1972)

Οι επιστήμονες βάζουν στόχο να ερευνήσουν τον εξωηλιακό Σολάρις, έναν διαστημικό ωκεανό τυλιγμένο από σύννεφα. Για το λόγο αυτό έχουν εγκαταστήσει έναν διαστημικό σταθμό χωρητικότητας 85 αστροναυτών σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη.Όταν θα καταφτάσει ένας ψυχολόγος για να δειτι συνέβη στους παλιούς και τρελάθηκαν συνειδητοποιεί ότι ο πλανήτης είναι νοήμων ών και δημιουργεί ψευδαισθήσεις στα μέλη του πληρώματος αναλόγως με το υποσεινήδητό τους. H σοβιετική απάντηση στην Οδύσσεια του Διαστήματος, ακόμα πιο φιλοσοφική ταινία, με τα κλασικά μονοπλάνα του Ταρκόφσκυ, υπόσχεται να σας συνεπάρει ακόμα μια φορά.

Inception-Christofer Nolan (2010)

Ένας άνθρωπος έχει και πάλι την ευκαιρία να φέρει πίσω την παλιά του ζωή ως αμοιβή για μια αποστολή που μοιάζει ακατόρθωτη.Οι κυνηγοί ονείρων μπαίνουν στα όνειρα των ανθρώπων και εκτελούν αποστολές. Όσοι την έχουν παρακολουθήσει μιλούν για εξαιρετικά εφέ, πολλή δράση και ταυτόχρονα φιλοσοφικό προβληματισμό. Ο Leonardo di Caprio φαίνεται πως είναι σε μεγάλα κέφια.

Metropolis-Fritz Lang (1927)

Ένας έρωτας αναπτύσσεται σε μια φουτουριστική πόλη του μέλλοντος χωρισμένη ανάμεσα στους εργάτες και τους σχεδιαστές. Ο γιος του αφεντικού των σχεδιαστών ερωτεύεται μια προφήτη από την εργατική τάξη, η οποία προβλέπει τον ερχομό ενός μεσσία που θα λύσει τις διαφορές των δύο τάξεων. Βουβή ταινία, με διαχρονική αξία και εντυπωσιακά εφέ για την εποχή της. Αξίζει να τη δείτε μεταξύ άλλων και για εγκυκλοπαιδικούς λόγους. Υπάρχει διαθέσιμη στο youtube.

Star Wars-George Lucas (1977)

Όταν το Χόλιγουντ ήταν στα καλύτερά του! O Luke Skywalker ενώνει τις δυνάμεις του με ένα πολεμιστή Jedi, ένα σκηλοτράχηλο πιλότο, ένα wookiee και δύο droids ώστε να σώσει τον πλανήτη από τον καταστροφικό σταθμό του αυτοκράτορα, ενώ προσπαθεί να σώσει τη πριγκίπισσα  Leia από τον διαβολικό Darth Vader. Από τις πιο επιτυχημένες εμπορικά ταινίες επιστημονικής φαντασίας, με το κλασικό soundtrack και το Harisson Ford να δίνει ρεσιτάλ.

Planet of the Apes-Franjlin J. Schaffner (1968)

Στο μακρινό μέλλον ένα πλήρωμα αστροναυτών πέφτει σε ένα πλανήτη όπου εφυιείς πίθηκοι που μιλούν είναι το κυρίαρχο είδος ενώ οι άνθρωποι είναι σκλάβοι. Πρόκειται για το φιλμ με ένα από τα ανατρεπτικότερα φινάλε όλων των εποχών. Πρωταγωνιστεί ο Charlton Heston.

Brazil-Terry Gilliam (1985)

Ένας γραφειοκράτης σε μια μελλοντική κοινωνία θέλοντας να διορθώσει ένα γραφειοκρατικό λάθος θα μετεξελιχθεί σε εχθρό του κράτους. Καταπληκτική ταινία,με τα χαρακτηριστικά διαγώνια και ευρυγώνια κάδρα του Gilliam και ρόλο έκπληξη από το Robert de Niro.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman