ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Οι δέκα πιο γενναιόδωρες χώρες του κόσμου

Tweet
Share
Tweet
Share

Yπάρχουν λαοί που δείχνουν την αλληλεγγύη τους έμπρακτα και βοηθώντας αγνώστους. Με πνεύμα αλτρουισμού σπαταλούν χρόνο και χρήμα προς όφελος άλλων. Ο παγκόσμιος δείκτης γενναιοδωρίας ανακοινώθηκε για το 2015, από τις Gallup και Charities Aid Foundation, με το Μιανμάρ να καταλαμβάνει την κορυφή. Όπως αποδεικνύεται, η Ελλάδα δεν είχε και τις καλύτερες επιδόσεις.

Η χώρα μας βρέθηκε στην 140η θέση, ανάμεσα στις 145 που αξιολογήθηκαν. Πιο αναλυτικά, στους τρεις τομείς από τους οποίους διαμορφώνεται η γενική κατάταξη, η Ελλάδα ήταν 110η θέση σε ό,τι αφορά την παροχή βοήθειας σε έναν άγνωστο, στην 139η θέση σε ό,τι αφορά τη δωρεά χρημάτων και στην 132η θέση στον εθελοντισμό.

Αυτές είναι οι 10 πιο γενναιόδωρες χώρες:

10. Μαλαισία

Μειώθηκε η συμμετοχή της στον εθελοντισμό και η χώρα έπεσε από την έβδομη θέση στην οποία βρισκόταν. Οι πολίτες της πήγαν καλά στην παροχή βοήθειας σε έναν άγνωστο (27η) και στις δωρεές (17η).

9. Ιρλανδία

Το 2014 βρισκόταν στην τέταρτη θέση. Όσον αφορά τη δωρεά χρημάτων, ο λαός είναι ο όγδοος πιο γενναιόδωρος στον κόσμο. Μειώθηκε ωστόσο το ποσοστό εκείνων που είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν βοήθεια σε άγνωστο.

8. Σρι Λάνκα

Η Σρι Λάνκα έχει ισχυρό εθελοντικό κίνημα, είναι δεύτερη στον κόσμο σε αυτό τον τομέα με το 48% των κατοίκων να προσφέρουν βοήθεια με αυτό τον τρόπο.

7. Ολλανδία

Τη χρονιά που πέρασε για πρώτη φορά στα χρονικά βρέθηκε εκτός δεκάδας. Φέτος ωστόσο επανήλθε καταγράφοντας βελτιωμένες επιδόσεις και στους τρεις τομείς στους οποίους αξιολογούνται οι χώρες.

slide 382748 4556078 compressed

6. Βρετανία

Η συγκεκριμένη χώρα φέτος σημείωσε αύξηση όσον αφορά τον εθελοντισμό, με τον οποίο ασχολείται το 32% του πληθυσμού.

5. Αυστραλία

Μια θέση υψηλότερα βρίσκεται φέτος η χώρα σε σύγκριση με τα περσινά δεδομένα, καθώς υπήρξε αύξηση της τάξεως του 6% στις δωρεές και 3% στον εθελοντισμό.

4. Καναδάς

Το 44% του πληθυσμού ασχολείται με τον εθελοντισμό, λιγότεροι ωστόσο Καναδοί έδειξαν φέτος τη γενναιοδωρία τους.

3. Νέα Ζηλανδία

Πρόκειται για τον τέταρτο πιο ενεργό λαό όσον αφορά τον εθελοντισμό φέτος, ενώ στη χώρα καταγράφηκε αύξηση 11% στις δωρεές.

xores.10.11.10

2. ΗΠΑ

Μοιραζόταν την κορυφή πέρυσι, φέτος υποχώρησε μία θέση. Αυτό έγινε γιατί υπήρξε μείωση της τάξεως του 5% σε ό,τι αφορά τη δωρεά χρημάτων, τομέας στον οποίο η χώρα είναι η 12η στον κόσμο. Όμως, ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού βοηθά αγνώστους (76%), τομέας στον οποίο είναι καλύτερες μόνο η Λιβερία (78%) και το Ιράκ (79%).

1. Μιανμάρ

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά είναι στην κορυφή της κατάταξης σε ό,τι αφορά τις δωρεές και τον εθελοντισμό, με το 92% των κατοίκων της να δίνει χρήματα για κάποιο καλό σκοπό το 2014. Οι περισσότεροι είναι αφοσιωμένοι βουδιστές και η φιλανθρωπία θεωρείται αναπόσπαστο κομμάτι της θρησκείας τους. Αν και πρόκειται για μικρές δωρεές, πολλοί δίνουν χρήματα καθημερινά.



Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman