ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Πού συχνάζουν οι πορτοφολάδες;

Tweet
Share
Tweet
Share

Οι πορτοφολάδες του κόσμου κάνουν καλά τη δουλειά τους ενώ πολλές είναι οι πόλεις της Ευρώπης που υποφέρουν από τους αδίστακτους αυτούς τύπους. Οι πιο πολλοί δρουν σε συμμορίες ενώ χρησιμοποιούν μεθόδους απόσπασης της προσοχής για να κλέψουν ανυποψίαστους ταξιδιώτες σε δημοφιλή αξιοθέατα και πολυσύχναστους δρόμους.

«Δεν είναι πάντα μια κλασική επιχείρηση “άρπαξε και τρέχα”, πολλές φορές οι πορτοφολάδες έχουν πιο περίπλοκες μεθόδους. Οι ταξιδιώτες πρέπει να είναι ενήμεροι για όλα τα τρικ που χρησιμοποιούνται για να τους αποσπάσουν την προσοχή- και τα λεφτά τους- όταν ταξιδεύουν σε δημοφιλείς προορισμούς», σημειώνει η επικεφαλής μάρκετινγκ του Trip Advisor Christine Peterson στη Daily Mail.

Σύμφωνα με το Trip Advisor, οι πέντε ευρωπαϊκές πόλεις που οι ταξιδιώτες κινδυνεύουν περισσότερο από τους πορτοφολάδες είναι οι παρακάτω.

sdfas

Βαρκελώνη

Η εκπληκτική καταλανική αρχιτεκτονική, η υπέροχη παραλία της, αξιοθέατα με ιστορία βαριά και κόσμος εξαιρετικά φιλόξενος. Για τους λόγους αυτούς και για άλλους πολλούς η Βαρκελώνη είναι ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης.

Ωστόσο καθημερινά καταγγέλλονται περισσότερες από 300 κλοπές στην πόλη που έχει «κερδίσει» τον τίτλο της πρωτεύουσας των πορτοφολάδων.

Από τα πιο επικίνδυνα μέρη για να δει κανείς ό,τι πολύτιμο κουβαλά να εξαφανίζεται είναι η διάσημη Las Ramblas, η Plaza Catalunya και η Plaza Real αλλά η λίστα είναι μεγάλη…

purgos eifel

Παρίσι

Οι επισκέπτες που συρρέουν για να απολαύσουν την ιστορία και την αρχιτεκτονική της πόλης την έχουν κάνει ιδιαίτερα δημοφιλή και μεταξύ των πορτοφολάδων. Δεν είναι τυχαίο που πέρσι οι εργαζόμενοι στον πύργο του Άιφελ έκαναν κινητοποίηση ζητώντας βοήθεια για να αντιμετωπίσουν τους κλέφτες που δρουν στο σημείο καθημερινά.

Το ίδιο έγινε το 2013 και στο Λούβρο.

Πέρσι έγινε μεγάλη επιχείρηση της γαλλικής αστυνομίας με στόχο τις συμμορίες πορτοφολάδων.

fotolia 42834333 s

Μαδρίτη

Η πόλη, σύμφωνα με τη Daily Mail, είναι χώρος δράσης της διαβόητης «συμμορίας των Βόσνιων». Τέσσερις γυναίκες αποτελούν την κακόφημη προφανώς συμμορία που «διέπρεψε στη Βαρκελώνη, ληστεύοντας χιλιάδες τουρίστες, πριν μετακομίσει στην ισπανική πρωτεύουσα.

Το 2013 η είσοδός τους σε όλο το υπόγειο δίκτυο του μετρό της Μαδρίτης απαγορεύτηκε αλλά η απαγόρευση ήρθη λίγο αργότερα λόγω νομικών κωλυμάτων.

Όσο ωστόσο η απαγόρευση ίσχυε, οι κλοπές στο μετρό της ισπανικής πρωτεύουσας μειώθηκαν κατά 40%!

main

Πράγα

Συνήθης στόχος των πορτοφολάδων της Πράγας είναι οι επιβάτες των μέσων μεταφοράς, ειδικά από και προς το κάστρο και άλλα δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα.

Αντίθετα με άλλες πόλεις, εδώ φαίνεται οι πορτοφολάδες να μην δρουν συλλογικά αλλά ατομικά.

rome21

Ρώμη

Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών έχει χαρακτηρίσει «ενδημική» την κλοπή πορτοφολιών στη Ρώμη. Ειδικά στο Βατικανό, την Piazza di Spagna και το Κολοσσαίο οι πορτοφολάδες δίνουν… ρέστα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman