ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ποιες είναι οι καλύτερες χώρες για να ζεις αν ανήκεις στην κοινότητα ΛΟΑΤ;

Tweet
Share
Tweet
Share

Το Statista, ένα από τα πιο γνωστά και έγκυρα σάιτ παγκοσμίως για στατιστικές και έρευνες, δημοσίευσε ένα χάρτη με τις «καλύτερες» και «χειρότερες» χώρες να ζεις, αν είσαι ΛΟΑΤ.

Σύμφωνα με την Independent, που δημοσίευσε την έρευνα, η Statista γράφει πως η κατάταξη βασίστηκε στους νόμους και τις πολιτικές που έχουν αντίκτυπο στα ανθρώπινα δικαιώματα των ΛΟΑΤ σε 6 κατηγορίες: την ισότητα και τη μη διάκριση, την οικογένεια, την προκατάληψη στην βία και στην ομιλία,  στη νομική αναγνώριση του φύλου, στην ελευθερία του συνέρχεσθαι της έκφρασης, και στο άσυλο.

25426 16z6i01

Η ετήσια επισκόπηση κατατάσσει 49 ευρωπαϊκές χώρες σε μια κλίμακα μεταξύ 0% (κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και διακρίσεις) και 100% (σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πλήρης ισότητα).

Η Ελλάδα είναι 15η στη λίστα, με τη Μάλτα, το Βέλγιο, και το Ηνωμένο Βασίλειο να είναι στις τρεις πρώτες χώρες που σέβονται δικαιώματα και ελευθερίες της ΛΟΑΤ κοινότητας, και την Αρμενία, τη Ρωσία και το Αζερμπάιτζαν να είναι οι πιο σκληρές και δύσκολες για τους ανθρώπους που ζουν εκεί.

25426 fu0589

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman