ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

12 ουίσκι που κάθε τζέντλεμαν πρέπει να δοκιμάσει

Tweet
Share
Tweet
Share

Αναζητάτε κάποιο ουίσκι, που να μην ακούγεται συνηθισμένο, για να πιείτε; Είστε τυχεροί, γιατί βρήκαμε τα καλύτερα, σύμφωνα με τους ειδικούς, τα οποία μάλιστα, είναι περιορισμένης έκδοσης και τα οποία, σας προτείνουμε παρακάτω: 

1.) YIPPEE KI-YAY RYE

Αυτό το cool– και σε περιορισμένη έκδοση rye ουίσκι – από το πρώτο αποστακτήριο της Γιούτα, μόλις κυκλοφόρησε την 1η Μαΐου, είναι παλαιωμένο σε βαρέλια με βερμούτ και  κρασί Syrah, τα οποία του δίνουν μια γεύση κανέλας, βότανου και βατόμουρου σε πλήρη αρμονία.

High West

2.) LAPHROAIG LORE

Αυτό το single malt,  προέρχεται από μια ποικιλία βαρελιών, που παλιότερα έχουν ωριμάσει σε αυτά μπέρμπον και sherry. Θεωρείτε, ως η “πιο πλούσια γεύση σκοτσέζικου ουίσκι στον κόσμο".

Laphroaig

3.) LAGAVULIN 8 YEAROLD

Η σούπερ-καπνιστή γεύση αυτού του single malt ουίσκι Lagavulin, γιορτάζει την 200η επέτειό του με αυτή την περιορισμένη έκδοση αφιερωμένο στον πιο διάσημο συγγραφέα βικτοριανών ουίσκι της Βρετανίας, τον Alfred Barnard.

Lagavulin

4.) ROGUE OREGON SINGLE MALT

Το πρώτο ουίσκι της Rogue, στο Όρεγκον των ΗΠΑ, είναι κατασκευασμένο χρησιμοποιώντας βύνη από τις φάρμες της στην Tygh Valley, και ωριμάζει σε ένα ειδικό δωμάτιο ωρίμανσης που ψύχεται με θαλασσινό αέρα.

Rogue

5.) WHISTLEPIG 15 YEAR OLD

Αυτό το εξαιρετικό ryeουίσκι "από το αγρόκτημα στο μπουκάλι" είναι ηλικίας 15 ετών και έχει ωριμάσει σε βαρέλια βελανιδιάς,  στο αποστακτήριο της Whistle Pig, στο Green Mountain του Βερμόντ.

The WhistlePig

6.) ELEMENTS OF ISLAY PEAT

Το ElementsofIslay Peat, είναι ένα από τα καλύτερα σχεδιασμένα ουίσκι στον κόσμο, εκτός του ότι είναι εξαιρετικά νόστιμο, ειδικά αυτή η νέα blendedέκδοση του, είναι αφιερωμένη στην τύρφη που δίνει σε αυτό το Scotch ουίσκι, τη μοναδική γεύση καπνίλας του.

Peat

7.) BOWMORE MIZUNARA CASK FINISH

Στην τιμή των 1000 δολαρίων το ένα μπουκάλι, το Bowmore's Mizunara Cask Finish είναι το πρώτο Islay single malt ουίσκι που ωριμάζει σε σπάνια ιαπωνικά βαρέλια βελανιδιάς Mizunara, με ένα  μείγμα καπνού τύρφης, μπαχαρικών, βανίλιας και εσπεριδοειδών.

Bowmore

8.) JACK DANIEL'SINGLE RYE

Αυτό το θρυλικό ουίσκι από το διάσημο αποστακτήριο του Tennessee, του οποίου η συνταγή είναι πάνω από 100 χρόνια, έβγαλε αυτή την έκδοση Jack Daniels Single Rye, που είναι 94 proof spirit, 70% σίκαλη, 18% καλαμπόκι και 12% κόκκους κριθαριού.

Jack Daniel's

9.) BOURBON J. CARVER

Η  προέλευση αυτής της παραδοσιακής μικρής παρτίδας, με την μαλακή και πλούσια γεύση bourbon, προέρχεται, από 75% καλαμπόκι και 25% σίκαλη, από τα αγροκτήματα κοντά στο αποστακτήριο στη Μινεσότα των ΗΠΑ .

J. Carver

10.) SWIFT  SINGLE  MALT

Ένα single malt ουίσκι βασισμένο στην παράδοση του Speyside της Σκωτίας, παράγεται στο Dripping Springs, του Τέξας. αυτό είναι ένα μαλακό με βουτυρώδη γεύση ουίσκι, με νότες φρυγανισμένης βανίλιας, σοκολάτας και λουλουδιών.

Swift

11.) MIDDLETON DAIR GHAELACH

Αυτό το αποκλειστικό νέο ιρλανδικό ουίσκι, αξίας 270 δολαρίων, ωριμάζει σε δρύινα αμερικανικά βαρέλια μπέρμπον και στη συνέχεια παίρνει την τελική του γεύση μέσα  σε δρύινα βαρέλια από την Ιρλανδία, που του προσδίδουν γεύσεις καραμελας, ώριμης μπανάνας, κανέλας και δρυός.

Middleton

12.) TULLAMORE D.E.W. TRILOGY

Η τελευταία έκφραση του Tullamore, είναι μια 15χρονη έκδοση της διάσημης, γνωστής, θρυλικής τριπλής απόσταξης του, με τριπλό μείγμα ιρλανδικού ουίσκι, που ωριμάζει για πρώτη φορά σε βαρέλια από bourbon, με κομμάτια σέρι Oloroso και, τέλος, σε βαρέλια από ρούμι. Άσπρο πάτο.

Tullamore

πηγή: airows.com

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman