ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Lagavulin 25 Year Old. Ένα από τα παλαιότερα και πιο σπάνια ουίσκι

Tweet
Share
Tweet
Share

Το αποστακτήριο Lagavulin στην τραχιά περιοχή του Islay της Σκοτίας, γιόρτασε πρόσφατα τα 200 χρόνια παραγωγής μερικών από τα καλύτερα Scotch ουίσκι του κόσμου, ένα από αυτά, είναι το παλαιότερο και πιο σπάνιο malt όλων των εποχών και βγαίνει στην αγορά  αυτό το φθινόπωρο.

Lagavulin

Το Lagavulin 25 Year Old, ωριμάζει αποκλειστικά σε βαρέλια sherry - πρώτα - και εμφιαλώνεται για μια ακόμη πιο πλούσια, peatier γευστική εμπειρία. Μια «μεγαλειώδης έκφραση της ιστορίας 200 ετών του Lagavulin, που αποτίει φόρο τιμής στο αποστακτήριο. “Για δύο αιώνες, το Lagavulin έχει δημιουργηθεί μέσα από τα χέρια των σκληροτράχηλων κατοίκων που εργάζονται στην περιοχή του Islay, από αυτούς που κόβουν την τύρφη, μέχρι τους αποθηκάριους," σημειώνει ο  διευθυντής του αποστακτηρίου Georgie Crawford και συμπληρώνει "Οι άνθρωποι που κάνουν το Lagavulin αυτό που είναι σήμερα μοιράζονται ένα πάθος για την παραγωγή ενός βραβευμένου Islay DRAM, και είμαι περήφανος να πω ότι είμαι μέρος αυτής της ομάδας."

Lagavulin

Στο στόμα, το 25χρονο Lagavulin έχει μια «ηδονική, λιπαρή υφή». Στη συνέχεια, παίρνει μια έντονη γεύση, από τα ξύλα βελανιδιάς- από το καπνιστό κρέας, από το μέλι, από την καμένη τάρτα, την μελάσα και την τέφρα." Ακλουθεί μια γεύση από δροσιστικό δυόσμο, μαζί με δόσεις αλμυρού νερού που το μετατρέπουν σε ένα κομμάτι γλυκίσματος.

Lagavulin

Το φινίρισμα έχει μια "ομαλή, γλυκιά μελένια και κομψή γεύση," η οποία αυξάνεται με τον ευωδιαστό καπνό ξύλου, την τέφρα, το αλάτι και μια λεπτή δόση από τσίλι, που ακολουθείται από ευκάλυπτο." Τέλος, αφήνει μια γεύση που είναι "λιπαρή και γλυκόπικρη, με καμένη φλούδα πορτοκαλιού, όλα αυτά πλανώνται στη γεύση αυτού του ουίσκι υπέροχα."

Lagavulin

Και, βέβαια, ολα αυτά στην τιμή των 1.200 δολαρίων. Ε, δεν το λες και φτηνό, αλλά αξίζει κάθε γουλιά!

πηγή: airows.com

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman