ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ευτυχία ήταν και πέρασε...

Tweet
Share
Tweet
Share

Έκθεση του Sustainable Development Solutions Network σχηματοποιεί τον κατάλογο με τις πιο ευτυχισμένες χώρες στον κόσμο. Για να βρει κανείς την Ελλάδα θα πρέπει να ψάξει πολύ χαμηλά...

Η χώρα μας βρίσκεται στην 87η θέση (από την 96η το 2016) του καταλόγου των πιο ευτυχισμένων χωρών για το 2017.

Την ίδια ώρα η χώρα μας βρίσκεται στην τρίτη θέση των χωρών που έχουν υποστεί τη μεγαλύτερη μείωση στην ευτυχία των πολιτών της από τη διετία 2005-2007 μέχρι τη διετία 2014-2016 με μόνο τη Βενεζουέλα και την Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία να την ξεπερνούν.

Αξίζει να σημειώσουμε ακόμα ότι το 2016 η Ελλάδα ήταν στη λίστα μαζί με Ιταλία και Ισπανία ως οι τρεις ευρωπαϊκές χώρες που χτυπήθηκαν από την κρίση και κατέγραψαν μεγάλη μείωση ευτυχίας. Ισπανία και Ιταλία έφυγαν από αυτήν τη ζώνη και η Ελλάδα είναι πια η μόνη που παραμένει στη σχετική δεκάδα.

Η μείωση είναι της τάξης του  1,1 έναντι του 1,3 στην περσινή έκθεση. Την πρώτη θέση σε όλο τον κόσμο με τις πιο ευτυχισμένες χώρες καταλαμβάνει η Νορβηγία εκθρονίζοντας τη Δανία.

Την πρώτη δεκάδα μετά τις Νορβηγία και Δανία συμπληρώνουν Ισλανδία, Ελβετία, Φινλανδία, Ολλανδία, Καναδάς, Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία και Σουηδία.

Στις τελευταίες θέσεις βρίσκονται, αντίθετα, το Νότιο Σουδάν, η Λιβερία, η Γουινέα, το Τόνγκο, η Ρουάντα, η Τανζανία, το Μπουρουντί και η Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman