ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Είστε λάτρης του καφέ; Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο... Athens Coffee Festival!

Tweet
Share
Tweet
Share

ιδανικότερη ευκαιρία για όσους αγαπούν τον καφέ και τις ποικιλίες του είναι το ATHENS COFFEE FESTIVAL που θα διεξαχθεί το τριήμερο 13-14 και 15 Μαΐου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι. Το σημαντικό γεγονός απευθύνεται τόσο στους επαγγελματίες του κλάδου και τους home barista όσο και στο ευρύ καταναλωτικό κοινό.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, η Τεχνόπολη θα γεμίσει με αρώματα φρεσκοκομμένου καφέ, καθώς οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν διαφορετικά είδη καφέ από όλο τον κόσμο και να μάθουν τιςτεχνικές του απόέμπειρους roasters και ταλαντούχους baristas, που θα μοιράζονται πρόθυμα με το κοινό την εμπειρία τους και θα τους δίνουν έξυπνες συμβουλές για τον τρόπο που θα μπορούν να δημιουργούν με τον καφέ και στο σπίτι.

Παράλληλα στο φεστιβάλ θα συμμετέχουν 60 μπράντες καφέ ως εκθέτες, που θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν στο κοινό τα προϊόντα και την τεχνογνωσία τους. Το ATHENS COFFEE FESTIVAL θα πλαισιώνεται από ένα πλούσιο πρόγραμμα σεμιναρίων, που θα ενθουσιάσουν αδιαμφισβήτητα όλους τους λάτρεις του καφέ, καθώς και ζωντανών επιδείξεων από προσωπικότητες κύρους από την Ελλάδα και το εξωτερικό με θέματα που θα επικεντρώνονται στην ποιότητα και την προέλευση του καφέ, το ρόλο της άλεσης, τις σύγχρονες τάσεις στη διεθνή αγορά, τις νέες ιδέες και τα νέα προϊόντα.

AthensCoffeeFestival

Επιπλέον, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, θα εκτίθεται μια πλούσια συλλογή αντικειμένων, μέσα από τα οποία θα σκιαγραφείται η ιστορική διαδρομή του καφέ στην Ελλάδα. Μέσα από νότες νοσταλγίας και αρώματα, το κοινό θα ανακαλύψει τα μονοπάτια του καφέ από τον 19ο αιώνα και την εμφάνιση των πρώτων καφενείων και καφεκοπτείων στην Αθήνα με τους μικρούς χειροκίνητους μύλους και τα χάλκινα τηγάνια για το καβούρδισμα του καφέ.

Η παρουσία στο χώρο μιας πρωτότυπης εικαστικής έκθεσης επάνω σε σάκους καφέ με θεματικό τίτλο “Οι μαγικοί κόκκοι του καφέ” καθώς και το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με μουσικές συναυλίες και άλλα δρώμενα θα σφραγίσουν την μεγάλη αναμενόμενη επιτυχία του ATHENS COFFEE FESTIVAL.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman