ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Αν τα social media ήταν χώρες, ποιες θα ήταν;

Tweet
Share
Tweet
Share

Αν το Facebook ήταν χώρα θα ήταν μεγαλύτερη και από την Κίνα. Το μέγεθος του μεγαλύτερου μέσου κοινωνικής δικτύωσης υπολογίζεται γύρω στα 1,9 δισεκατομμύρια μέλη, ενώ όπως αποδεικνύεται, όλο και αυξάνεται.

Facebook

Σύμφωνα με τα στοιχεία του μέσου για το 2016, οι χρήστες του αυξήθηκαν 17% κατά τη διάρκεια του έτους, την ώρα που σε καθημερινή βάση οι χρήστες κατέγραψαν άνοδο 18% από το 2015.

WhatsApp

Γύρω στα 1,2 δισ. άτομα φαίνεται να χρησιμοποιούν καθημερινά την πλατφόρμα του WhatsApp. Οι ενεργοί χρήστες σε μηνιαία βάση έχουν αυξηθεί σημαντικά, κάνοντας τους ειδικούς να παρομοιάζουν την εφαρμογή με την Ινδία, η οποία έχει πληθυσμό 1,26 δισεκατομμύρια. Το WhatsApp διαχειρίζεται παράλληλα δισεκατομμύρια μηνυμάτων, φωτογραφιών και βίντεο σε καθημερινή βάση.

Instagram

Πάνω από 400 εκατομμύρια ενεργοί χρήστες καταγράφηκαν σε μηνιαία βάση στην πλατφόρμα του instagram μέχρι το Σεπτέμβριο του 2015. Ο αριθμός έφτασε τα 600 εκατομμύρια μέχρι το τέλος του 2016. Ο αριθμός των χρηστών του instagram αναμένεται να αγγίξει τα 95 εκατομμύρια μέχρι και το 2020.

Twitter

Το Τwitter φιλοξενεί περισσότερα από 317 εκατομμύρια μέλη σε μηνιαία βάση, ενώ το 80% εξ’ αυτών κατοικεί εκτός των ΗΠΑ. Η μετοχή της εταιρείας βέβαια έχει πέσει, παρ’ όλα αυτά όμως πρόκειται για το μόνο μέσο που κάνει ανταπόκριση σε πραγματικό χρόνο.

LinkedIn

Κάθε μήνα περισσότεροι από 100 εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν το LinkedIn . Πάνω από 400 εκατομμύρια έχουν λογαριασμό. Το μέσο θα μπορούσε κάλλιστα να συγκριθεί με τις Φιλιππίνες, όσον αφορά τον πληθυσμό τους.

Snapchat

Τον Ιανουάριο του 2015 το Snapchat μετρούσε πάνω από 100 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες κάθε μήνα, ενώ πλέον ο αριθμός αυτός έχει φτάσει τα 300 εκατομμύρια.

fb

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman