ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τι θα δούμε τον Απρίλιο στο FAUST Bar-Theatre-Arts

Tweet
Share
Tweet
Share

To FAUST Bar-Theatre-Arts,  συνεχίζει δυναμικά και τον Απρίλιο με ζωντανές εμφανίσεις ξεχωριστών καλλιτεχνών, μουσικοθεατρικές παραστάσεις, σπέσιαλ Παρασκευές με διακεκριμένους DJs και φυσικά το concept party που έχει «ταρακουνήσει» την Αθήνα, το Σαββατιάτικο «Space Paradise»

ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΚΑΙ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
 8 ΠΡΟΣΩΠΑ ΖΗΤΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ
ΑΛΕΚΟΣ ΛΙΔΩΡΙΚΗΣ – ΟΚΤΩ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

To FAUST Bar-Theatre-Arts, σε συνεργασία με τη Ζωζώ Λιδωρίκη, την Κίρκη Καραλή και τον Πλάτωνα Ανδριτσάκη παρουσιάζουν σε ορισμένες μοναδικές βραδιές, γεμάτες ζωντανή μουσική και βίντεο προβολές κάποιες από τις δραματοποιημένες συνεντεύξεις του Λιδωρίκη από εξέχουσες προσωπικότητες τους 20ου αιώνα.
Για τον Απρίλιο το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Δευτέρα 1/4/2019 – Φράνκλιν Ρούσβελτ & Έλβις Πρίσλεϋ
Φράνκλιν Ρούσβλετ: Χρήστος Χατζηπαναγιώτης
Έλβις Πρίσλεϋ: Κωνσταντίνος Μπιμπής
Αλέκος Λιδωρίκης: Αργύρης Πανταζάρας
Δευτέρα 15/4/2019 – Μαρλέν Ντίτριχ & Ζαν Κοκτώ
Μάρλεν Ντίντριχ: Μάνια Παπαδημητρίου
Ζαν Κοκτώ: Κωνσταντίνος Τζούμας
Αλέκος Λιδωρίκης: Ακύλας Καραζήσης
ΤΡΙΤΗ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΕΛΕΝΗ ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ

Η Ελένη Αράπογλου επιστρέφει από την Νέα Υόρκη στην Αθήνα για μια μοναδική εμφάνιση στο Faust γεμάτη ήχους και χρώματα της jazz, soul και λάτιν μουσικής.
Επηρεασμένη από τα ακούσματα της αμερικανικής μητρόπολης, η Ελένη ερμηνεύει, συνθέτει και αυτοσχεδιάζει με τo χαρακτηριστικό της πολυφωνικό γεφύρωμα παίζοντας με loops και effects.
Μετά της σπουδές της στο φημισμένο Berklee College of Music, η Ελένη ζει τα τελευταία τέσσερα χρόνια στην Νέα Υόρκη δίνοντας συναυλίες σε σημαντικές μουσικές σκηνές όπως το National Sawdust, ενώ έχει εμφανιστεί με σπουδαίους διεθνείς καλλιτέχνες σε συναυλίες, περιοδείες και φεστιβάλ
στην Ιταλία, Ισπανία, Αργεντινή, Ηνωμένες Πολιτείες κ.α.
Ανάμεσα στις πρόσφατες συνεργασίες της ξεχωρίζει αυτή με τη Rhiannon σε vocal improvisation όπως και η συμμετοχή της στο Lullaby project του Carnegie Hall.

Ο τίτλος του προγράμματος 2 ways είναι εμπνευσμένος από την ιδέα του ότι πάντα υπάρχει ένας εναλλακτικός τρόπος σκέψης, συμβολίζοντας μέσα από το ποικίλο ρεπερτόριο της την πολύπλευρη φύση του ανθρώπου.
Μαζί της, ένα τετραμελές σχήμα εξαιρετικών μουσικών:
Δημήτρης Σιάμπος - κιθάρα, Μένιος Γούναρης - πλήκτρα, Χάρης Χαραλάμπους - μπάσο, Φοίβος Άνθης - κρουστά.
site:
https://www.eleni-art.com
youtube:
https://www.youtube.com/watch?v=FqilmTau0sE

ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ


ΓΙΑΝΝΑ ΤΕΡΖΗ ΔΥΣΗ ~ ΑΝΑΤΟΛΗ LIVE

Η Γιάννα Τερζή επιλέγοντας αγαπημένα τραγούδια της παγκόσμιας δισκογραφίας και ελληνικά ακούσματα που έχουν ακουμπήσει την καρδιά μας. Από τη Beyoncé, μέχρι την Χαρούλα Αλεξίου και ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια μέχρι διεθνείς rnb επιτυχίες, συνδυάζονται με τη μαγεία της σύγχρονης μουσικής, του ηλεκτρονικού ήχου και την φωνή της Γιάννας Τερζή.
ΠΕΜΠΤΗ 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ


MORGANS

Οι Morgans, ένα αθηναϊκό συγκρότημα 6 μουσικών, χρησιμοποιούν ως όπλο τους τον Pop-Rock & Alternative ήχο και τον ενσωματώνουν στη διασκευή γνωστών τραγουδιών της δεκαετίας του 90′. Η συναυλία θα έχει ελεύθερη είσοδο και θα πραγματοποιηθεί για φιλανθρωπικό σκοπό.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 & 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ


PEPPER AND SPICE -UNIQUE AFRO NIGHTS-

Το «Pepper and Spice» είναι ένα πάρτι που «αναδίδει» αρώματα Αφρικής, μέσω της μουσικής. Συμμετέχει μία κολεκτίβα από DJs με τον μοναδικό DJ Kas, περφόρμερς και χορευτές που θα μας απογειώσουν ο καθένας με τον δικό του τρόπο και φυσικά, μέσω της μουσικής: Afrobeats, afro-drill, Rnb.
ΣΑΒΒΑΤΟ 6, 13, 20 7 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ


SPACE PARADISE / RAVE SATURDAYS

Ο Thodoris Triantafillou σε συνεργασία με το χώρο του Faust παρουσιάζουν το εβδομαδιαίο concept party “Space Paradise”. Κάθε Σάββατο η σκηνή και ο ισόγειος εσωτερικός χώρος του Faust μεταμορφώνεται σε έναν «Διαστημικό Παράδεισο» με την μουσική, τα σκηνικά και τον φωτισμό να δημιουργούν την απαραίτητη ατμόσφαιρα. Οι βραδιές αφιερώνονται στην Rave κουλτούρα, από τα πρώτα δείγματα της στα τέλη του ‘80 μέχρι την σημερινή της εξέλιξη. Η μουσική θα είναι προσεκτικά επιλεγμένη από τον Thodoris Triantafillou και τη βασική ομάδα του “Space Paradise”. Ο χώρος διαμορφώνεται κάθε εβδομάδα στα πλαίσια του concept “Space Paradise” με βασικά στοιχεία το Διάστημα και τον Παράδεισο! Τα σκηνικά έχει αναλάβει ο Κωσταντίνος Σκουρλέτης από την θεατρική ομάδα “bijoux de kant” με έμφαση στα ποιοτικά υλικά και στις λεπτομέρειες
σε όλο τον χώρο του Faust.
Τη βραδιά ολοκληρώνουν οι προσκεκλημένοι φίλοι Dj’s
και γνωστοί μουσικοί παραγωγοί από Ελλάδα και εξωτερικό.
Η είσοδος είναι ελεύθερη κάθε Σάββατο, πλην των ημερομηνιών
με τις εμφανίσεις των ξένων acts.
ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ


CUBANEROS

Η απόλυτη latin band σε ένα εκρηκτικό και άκρως χορευτικό live στο Faust!
Οι Cubaneros είναι ένα Ελληνοκουβανικό λάτιν συγκρότημα που δημιουργήθηκε στην Πάτρα το 2015 από τον πιανίστα Πάνο Παναγόπουλο και τις Κουβανές τραγουδίστριες Anaisa Vega Castillo και Indhira Xiques. Ξεκίνησαν να εμφανίζονται, παίζοντας γνωστά τραγούδια Salsa, Bachata, Cha Cha, Merengue κλπ.
Τον Αύγουστο του 2016 δημιούργησαν παγκόσμια αίσθηση στο ίντερνετ με την διασκευή τους στο Lost on you της LP. Το βίντεο στο YouTube έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 10.000.000 προβολές μέχρι σήμερα και πλέον αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των latin playlists στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο!
ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ


THE GUILTIES

Ο Πάρις Θωμόπουλος και ο Κωνσταντίνος Μπιμπής άρχισαν να γνωρίζονται μέσα από τις μελωδίες του ενός και τους στίχους του άλλου.
Η Grunge συναντάει τον Χατζιδάκι, η classic rock συνδιαλέγεται με τα ρεμπέτικα
και τα blues και προκύπτουν μελωδίες αλλόκοτες, ευαίσθητες και ηλεκτρικές.
The Guilties λοιπόν!
Eπιστρέφουν στην μπαρόκ σκηνή του FAUST για να τζαμάρουν δυνατά μουσικές από τη διεθνή Rock n’ Roll και Blues σκηνή και να παρουσιάσουν τα πρώτα 12 κομμάτια τους .

ΤΡΙΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΜΟΛΗΣ

O τραγουδοποιός και ηθοποιός Δημήτρης Σαμόλης θα παρουσιάσει τραγούδια από τα δύο άλμπουμ του «Ένα σύμπαν στα μέτρα σου» και το αγγλόφωνο «Popetry», αλλά και διασκευές από αγαπημένα του ξένα και ελληνικά τραγούδια. Ίσως φέρει και το ατάρι του μαζί. Θα δείξει... Σίγουρα, όμως, «Οι γνώμες και οι άνεμοι» θα είναι με το μέρος του.
Το νέο τραγούδι του Δημήτρη είναι ένας αισιόδοξος ύμνος, με τον πάντα χαρακτηριστικό και ιδιαίτερο ήχο του Δημήτρη.
Ο ίδιος μάλιστα γράφει για το τραγούδι: «Είναι αισιόδοξο και φωτεινό. Κι επειδή τα πιο όμορφα «εσωτερικά» μου καλοκαίρια τα έχω ζήσει το φθινόπωρο, ήθελα να κυκλοφορήσει στον απόηχο του καλοκαιριού, για να φωτίζει τις πιο γκρίζες μέρες που ίσως έρθουν. Το τραγούδι είναι αφιερωμένο στους έρωτες, που παρά τα κύματα και τις φουρτούνες, καταφέρνουν και συνεχίζουν να ταξιδεύουν».
Ακούστε το τραγούδι «Οι γνώμες και οι άνεμοι» εδώ:
https://youtu.be/J8wCNtuuhgE

ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ


ΦΡΟΣΩ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ

“Γελάσαμε και κλάψαμε, φωνάξαμε πολύ και ψιθυρίσαμε άλλο τόσο. Χορέψαμε στα πολύχρωμα φώτα και τραγουδήσαμε απαλά στo σκοτάδι. Όλοι μαζί, φίλοι παλιοί και καινούριοι. Τώρα και πάλι εδώ, στο Faust το παραμυθένιο, για τρίτη φορά, την Τετάρτη, 10 Απριλίου. Σας περιμένω στην καρδιά της άνοιξης, να έρθετε με τα τραγουδιστά σας χαμόγελα και τα απλωμένα σας χέρια. Θα πούμε ξανά τα παλιά του Τσιτσάνη αλλά και τα καινούρια τα δικά μου, απ’ τις “Άλλες μέρες”. Θα πούμε και Νιόνιο, και Μάνο και Ελύτη και Γκάτσο, θα πούμε και Κραουνάκη να πέσουμε στα πατώματα, θα πούμε και το “Χαρμάνι” κι άλλα τέτοια ναζιάρικα να χορέψουμε. Θα πούμε κι αυτά που έχουν πει οι φωνάρες, ο Βασίλης που ζούμε για να τον τραγουδούμε κι η Φλέρυ που άλλη σαν αυτήν η μουσική δεν έχει φέρει. Θα πούμε και το “Malade” που το γουστάρετε, θα πούμε και Gaga μ’ ένα πιάνο,
θα πούμε και το “Αλωνάκι” μ’ αστραπές και βροντές, θα πούμε και παραδοσιακά απο το νησί μου το όμορφο.
Οι μάγοι με τις νότες, ο Αντρέας Αποστόλου, ο Γιώτης Κιουρτσόγλου κι ο Στέφανος Δημητρίου θα ρίξουν δέσμες φωτός, κεραυνούς και λάμψεις μαγικές στην σκηνή, στα τραπεζάκια, στους καθρέφτες, στα ταβάνια και στα ηχεία κι εγώ θα νιώθω πάλι τυχερή κι ευτυχισμένη που έχω πια αυτούς κι εσάς κάθε φορά που κρατάω μικρόφωνο.

ΠΕΜΠΤΗ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ


ΣΕΛΙΔΕΣ ΕΡΩΤΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ:
Ένας μαραθώνιος ανάγνωσης, ακρόασης, προβολών και… ποτών

Με τη στήριξη της Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων την Πέμπτη 11 Απριλίου από τις 22.00 έως τις πρώτες ώρες της Παρασκευής, στον ατμοσφαιρικό χώρο του FAUST, η ομάδα So7 και ο Δημήτρης Κουρούμπαλης συγκεντρώνουν εκλεκτούς ηθοποιούς που θα διαβάσουν σελίδες από την παγκόσμια ερωτική λογοτεχνία με ελευθέρια διάθεση και γοητευτικό θράσος, γυρνώντας την πλάτη στην ψευδοαιδημοσύνη και τις ηθικές υποκρισίες. Η βραδιά θα είναι αφιερωμένη στη λογοτεχνία που γράφτηκε για να ερεθίσει, να τέρψει και να εμπνεύσει κι όχι στην σκωπτική της μορφή που σκοπό έχει να προκαλέσει και να σατιρίσει, ούτε όμως και στην υπαινικτική της μορφή που περιγράφει τις δράσεις χωρίς να τις λέει. Θα ακουστούν αποσπάσματα από: Σωτάδη, Αρχίλοχο, Παλατινή Ανθολογία, Κάτουλο, Οβίδιο, Βοκκάκιο, Ραμπελαί, Καζανόβα, Ντε Σαντ, Μαζόχ, Χόφφμαν, Απολιναίρ, Τσέχοφ, Ντε Μυσσέ, Εμπειρίκο, Ραπτόπουλο, Νιν, Ντυράς κ.α. Διαβάζουν οι: Τάκης Τζαμαργιάς, Μανώλης Μαυροματάκης, Βασιλική Τρουφάκου, Δημήτρης Πασσάς, Κατερίνα Παπασιδέρη, Χρήστος Κανελλόπουλος και η ομάδα της So7. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη στήριξη της διοργάνωσης Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων, μέγας δωρητής της οποίας είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Επιπλέον η ομάδα So7 προτρέπει τους θεατές, εφόσον το επιθυμούν, να διαβάσουν οι ίδιοι στην εκδήλωση κάποιο αντίστοιχο απόσπασμα που τους έχει κάνει εντύπωση.
Η ανάγνωση θα συνοδεύεται από ζωντανή μουσική με τη Δανάη Nielsen και από
ταυτόχρονες προβολές εικαστικών έργων με παρεμφερή θεματολογία.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ


ΜΙΘΡΙΔΑΤΗΣ

Σας προσκαλούμε όλους να γίνετε μάρτυρες, ακόμα μίας πετυχημένης και ιδιαίτερης βραδιάς, την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου σε ένα πρόγραμμα…που αν το έχετε χάσει, πρέπει να το ζήσετε και αν το ζήσατε πρέπει να το χορτάσετε!
Ένα μοναδικό HipHop Live Show, με τον Μιθριδάτη να ερμηνεύει τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία, αλλά και το γνωστό ρεπερτόριο των Ημισκουμπρίων.

ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ


JOEY

Ο Τροβαδούρος του Folk & Roll, JOEY, παρέα με τα Παλιόπαιδα του, ξαναβγαίνει στη γύρα για να μοιραστεί τη Μουσική του, μέσα από το Ανοιξιάτικο & προτελευταίο μέρος της περιοδείας του, ‘’ΜίνιαΤουρ’’!
Την Κυριακή 14 Απριλίου θα βρεθεί στο Faust, στην Αθήνα, για να μας κεράσει Χορό και Χαμόγελα, μέσα από το νέο του πρόγραμμα το οποίο περιλαμβάνει μουσικές απ’ όλον τον κόσμο κι απ’ όλες τις εποχές, τραγούδια από τους δύο πρώτους δίσκους του, καθώς και νέα τραγούδια απ’ τον επερχόμενο του δίσκο
“Όλα για Καλό” που θα κυκλοφορήσει το Καλοκαίρι!
Μαζί του οι:
- Δάνης Κουμαρτζής: Μπάσο
- Δημήτρης Ματζίρης: Tρομπόνι

ΤΡΙΤΗ 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ


RUBY TUESDAY ΣΤΟ FAUST
ZIGGY BOYS AND ZIGGY GIRLS, LET’S DANCE!

Ruby Tuesdays: Βιβλίο & Μουσική συναντιούνται στην
Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου
Το Athens Voice Radio 102.5 και η Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του Δήμου Αθηναίων συνδιοργανώνουν και παρουσιάζουν οκτώ Τρίτες αφιερωμένες στη μουσική και τις λέξεις, με 8 βιβλία ελληνικών εκδοτικών οίκων αφιερωμένα σε παγκόσμιους θρύλους της μουσικής, να συζητιούνται, να αναλύονται και να παρουσιάζονται από εξαίσιους καλεσμένους. Και μετά παρτάκι! Διαλέγοντας χώρο και καλεσμένο, αναλόγως με τον μουσικό στον οποίο είναι αφιερωμένη η Ruby Tuesday κάθε βιβλίου, οι δημοσιογράφοι και ραδιοφωνικοί παραγωγοί Θάλεια Καραμολέγκου και Στέφανος Τσιτσόπουλος θα υποδέχονται όλους τους Αθηναίους και τις Αθηναίες που θέλουν να διαβάσουν, να ακούσουν μουσική αλλά και να φτιάξουν παρέα το σάουντρακ και τη βιβλιοθήκη της πόλης: 8 κινητά «cool book parties»! Παρέα μαζί μας σπέσιαλ επώνυμοι καλεσμένοι, μορφές, με θητεία στο είδος.
Η τελευταία Ruby Τρίτη θα κλείσει με ένα μεγάλο πάρτι στο Faust, αφιερωμένο στον David Bowie. Πιο πριν, βέβαια, η δημοσιογράφος και συγγραφέας Μαρία Μαρκουλή, που στο βιβλίο της «Αναζητώντας τον Starman» (εκδόσεις Fairead) περιέγραψε το φαινόμενο στην απόλυτη ολότητά του, μαζί με τον μουσικό Γιώργο Δημητριάδη, θα αναπτύξουν όλο το bowieκό Zeitgeist.

ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ


ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΚΑΡΓΙΩΤΗΣ

Τα τραγούδια της πρώτης του δισκογραφικής κυκλοφορίας, με τίτλο «Με του τρελού τα σύνεργα», έρχεται να παρουσιάσει στο Faust την Τετάρτη 17 Απριλίου ο Θανάσης Σκαργιώτης. Νέος τραγουδοποιός που είχε την τύχη να συναντηθεί με τον συνθέτη Γιώργο Ανδρέου, ο οποίος ανέλαβε την ενορχήστρωση και την επιμέλεια παραγωγής του πρώτου του προσωπικού album που κυκλοφορεί εδώ και λίγο καιρό. Ανάμεσα τους τραγούδια που έχουν ξεχωρίσει όπως τα Μην Ξεγελαστείς, Με του τρελού τα σύνεργα και Σειρήνες, δίνουν μια σαφή εικόνα για το ύφος και την ερμηνευτική ικανότητα του Θανάση Σκαργιώτη.

Μαζί με αυτά και επιλογές από τραγούδια που του αρέσει να παίζει ζωντανά, από παραδοσιακά ηπειρώτικα μέχρι σύγχρονους τραγουδοποιούς, σε μια διαδρομή από τραγούδια που αντλούν την ανάσα τους από την παράδοση αλλά και τον σύγχρονο ηλεκτρικό ήχο που είναι παρών σε κάθε ένα απ’ αυτά.

Στην βραδιά θα προστεθούν και οι φωνές τριών σημαντικών ερμηνευτών, του Κώστα Θωμαίδη, της Σαββέριας Μαργιολά και της Ευτυχίας Μητρίτσα, η οποία συμμετέχει και σε ένα τραγούδι του album.

ΠΕΜΠΤΗ 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ


ANGELIKA DUSK

H Angelika Dusk επιστρέφει μαζί με την μπάντα της, στην καρδιά της πόλης, για ένα ανατρεπτικό live.

Μ. ΤΡΙΤΗ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ


ΦΟΥΛ ΤΟΥ ΡΗΓΑ

Την Μ. Τρίτη, οι Φουλ του Ρήγα επανέρχονται στο Faust για το τελευταίο live της σεζόν. Μαζί τους θα προσθέσει νότες και ενέργεια ο Δημήτρης Καλαντζής, τραγουδιστής, στιχουργός και ένας εκ των ιδρυτών των ιστορικών "Tsopana Rave".

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman