ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η Αθήνα ανθίζει: 1038 νέα δέντρα από τον Δήμο

Tweet
Share
Tweet
Share

Σε διαδραστικό χάρτη και σε πραγματικό χρόνο θα μπορούν να παρακολουθούν πλέον οι δημότες της πρωτεύουσας τις δεντροφυτεύσεις που γίνονται στην πόλη τους, καθώς μπαίνει σε εφαρμογή το νέο πληροφοριακό σύστημα Athenstrees.

Ενισχυμένη με εκατοντάδες δέντρα βρίσκει την Αθήνα η έλευση της Άνοιξης. «Το πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο που υπογράψαμε έχει τεθεί σε εφαρμογή», είναι το μήνυμα της νέας δημοτικής αρχής.

Όπως έγινε γνωστό μέσα στους πρώτους τρεις μήνες, η Διεύθυνση Πρασίνου έχει τοποθετήσει πάνω από 1000 δέντρα με στόχο να φτάσει μέχρι το τέλος του έτους τα 5.000.

Νεραντζιές, δάφνες, ακακίες, ελιές, ιβίσκοι και πεύκα είναι ορισμένα από τα δέντρα που γέμισαν τους άδειους λάκκους των πεζοδρομίων τις περασμένες εβδομάδες ή αντικατέστησαν ξεραμένα δέντρα σε άλλα σημεία στον δημόσιο χώρο.

Οι Αθηναίες κι οι Αθηναίοι θα μπορούν να έχουν άμεση ενημέρωση για τις νέες δεντροφυτεύσεις που γίνονται στις 7 δημοτικές κοινότητες όπου κατοικούν, από τη Ριζούπολη μέχρι τον Νέο Κόσμο κι από τα Σεπόλια μέχρι την Κατεχάκη, μέσω της καινούριας εφαρμογής AthensTrees που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από τη ΔΑΕΜ του Δήμου Αθηναίων.

Στο νέο πληροφοριακό σύστημα απεικονίζονται σε διαδραστικό χάρτη (https://athenstrees.cityofathens.gr/) όλες οι νέες δενδροφυτεύσεις, ο αριθμός και το είδος των δένδρων που φυτεύονται, αλλά και τα ακριβή σημεία τους.

dimos

Η προσθήκη 5.000 δέντρων στην καθημερινότητα της πόλης αποτελεί μια κρίσιμη ένεση οξυγόνου. Η ανάγκη της τεκμηριώνεται κι επιστημονικά. Σύμφωνα με τις παρατηρήσεις των δασολόγων μια δεντρόφυτη λεωφόρος μπορεί να είναι από 2°C έως και 8°C πιο δροσερή από μια αντίστοιχη περιοχή έρημη χωρίς βλάστηση.

Αντίστοιχα σε σχέση μ’ ένα πεζοδρόμιο του οποίου η επιφάνεια εκτίθεται στον ήλιο κι η θερμοκρασία του εκτινάσσεται στους 60°C, η τιμή της θερμοκρασίας σ’ ένα πεζοδρόμιο το οποίο βρίσκεται στη σκιά είναι υποδιπλάσια (30°C).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman