ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

«Το περιπολικό δεν είναι ταξί»: Έντονες αντιδράσεις στα social media για τον κυνισμό της ΕΛ.ΑΣ

Tweet
Share
Tweet
Share

Η γυναικοκτονία της 28χρονης Κυριακής Γρίβα μόλις μισό μέτρο μακριά από το φυλάκιο του αστυνομικού τμήματος στους Αγ. Ανάργυρους προκάλεσε μεγάλη αγανάκτηση. Το κύμα οργής ωστόσο γιγαντώθηκε όταν είδε το φως της δημοσιότητας ο διάλογος μεταξύ της 28χρονης Κυριακής Γρίβα και του αστυνομικού της Άμεσης Δράσης, του ανθρώπου με τον οποίο μίλησε στην πραγματικότητα για τελευταία φορά πριν αφήσει την τελευταία της πνοή.

Η 28χρονη μόλις είχε βγει από το τμήμα προκειμένου να καλέσει η ίδια το 100 ώστε να τη μεταφέρει περιπολικό με ασφάλεια στο σπίτι της. Παρότι η απόσταση δεν ήταν μεγάλη, είχε αντιληφθεί ότι ο δράστης την παρακολουθούσε κι έκρινε αναγκαίο, τουλάχιστον, να μπορέσει να φτάσει με ασφάλεια μέχρι την οικία της.

Στο τηλέφωνο παρουσίασε τη συνθήκη που αντιμετώπιζε με ψυχραιμία και πληρότητα. Από την άλλη άκρη της γραμμής ο αστυνομικός ακουγόταν σα να μην αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα της κατάστασης, χρονοτριβώντας και φτάνοντας στο σημείο να επαναλαμβάνει συλλαβίζοντας τις απαντήσεις που του έδινε η κοπέλα προκειμένου να τις περάσεις στον υπολογιστή.

Αποκορύφωμα ωστόσο της έλλειψης συναίσθησης όσων συνέβαιναν ήταν η απάντηση πως «το περιπολικό δεν είναι ταξί» προκειμένου να τη μεταφέρει στο σπίτι της και θα μπορούσε μόνο να σταλεί απέξω να την περιμένει να μπει. Λίγα δευτερόλεπτα μετά θα ακούγονταν οι κραυγές της κοπέλας από τις θανατηφόρες μαχαιριές που δεχόταν.

Μετά τη δημοσίευση του διαλόγου τα social media πλημμύρισαν από σχόλια γεμάτα αγανάκτηση τα οποία υπογράμμιζαν όχι μόνο την ανεπάρκεια της αστυνομίας, αλλά και την αντίφαση που χαρακτηρίζει τα αντανακλαστικά της ανάλογα την περίσταση.

Χαρακτηριστική υπήρξε και η ανάρτηση του δημοσιογράφου Χρήστου Αβραμίδη.

Άλλος χρήστης του Twitter λέει πως δυσκολεύεται να φανταστεί αντίστοιχη συμπεριφορά από αστυνομικό σε κάποια άλλη χώρα της Ευρώπης.

Υπογραμμίστηκε ακόμη ο εντελώς διαφορετικός τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι διαδηλωτές.

Ενώ μπήκε και μια διαστάση που μάλλον δεν έχουν σκεφτεί πολλοί. Πώς θα μπορούσε αλήθεια να βοηθηθεί σε μια ανάλογη συγκυρία μια γυναίκα που είναι κωφή;

Σε ανάλογο πνεύμα με τις προηγούμενες και η ανάρτηση του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου.

Κι οι σχετικές δημοσιεύσεις είναι πραγματικά ατελείωτες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman