ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τσακαλώτος: Λύση στο χρέος ως τον Μάρτη του 2016

Tweet
Share
Tweet
Share

Μιλώντας στο συνέδριο του ελληοαερικανικού εμπορικού επιμελητηρίου, τόνισε ότι μόλις ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και η συζήτηση για το χρέος, θα απελευθερωθεί η συμπιεσμένη ζήτηση στην ελληνική οικονομία και υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει ένας καθαρός διάδρομος τουλάχιστον μίας δεκαετίας για τους υποψήφιους επενδυτές.

«Για να υπάρξει ελπίδα, χρειάζεται μια νέα ισορροπία ανάμεσα στην κοινωνική και την οικονομική πλευρά της συμφωνίας», τόνισε ο υπουργός, προκειμένου να αλλάξει σελίδα η ελληνική οικονομία.

Να σημειωθεί πως η ομιλία του, περιελάμβανε έμμεσες αιχμές η ομιλία του και για τους κανόνες του «παιχνιδιού». Η εμπιστοσύνη είναι παράξενο αγαθό, είπε, όχι σαν τις ντομάτες ή το πετρέλαιο, όπου όσο πιο πολύ χρησιμοποιείς, τόσο λιγότερο έχεις. Το ίδιο ισχύει για την αξιοπιστία και την αλληλεγγύη. Η εμπιστοσύνη και η αξιοπιστία όμως είναι έννοιες με αμφίδρομη διάσταση. Να ξέρουμε ότι ισχύουν οι κανόνες, ανέφερε αν και παραδέχτηκε ότι πρωτίστως αυτές οι έννοιες έλειπαν εντός της Ελλάδας.

Αναφερόμενος ειδικότερα στο ασφαλιστικό, ο κ. Τσακαλώτος τόνισε ότι οι αλλαγές συνιστούν ένα πολύπλοκο πρόβλημα που απαιτεί σειρά μεταρρυθμίσεων.

Παράλληλα, ο κ. Τσακαλώτος άσκησε κριτική στην πρώτη κυβέρνηση Αριστεράς λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αν είναι να κάνει κάποιος κριτική στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μπορεί να πει ότι δεν έκανε πολλά για την πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς και δεν μας εμπόδισαν οι θεσμοί...».

Τέλιος, ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο κ. Τσακαλώτος αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο θέμα της διευθέτησης του ελληνικού χρέους. Σύμφωνα με τα όσα είπε, η ελληνική κυβέρνηση ζητά να μην επιστρέψουμε στις λύσεις που δόθηκαν μέχρι τώρα και σύμφωνα με τις οποίες κλωτσούσαν τον τενεκέ πιο κάτω στον δρόμο. «Αν πάει η απόφαση αργότερα, το καλοκαίρι του 2016 ή το 2017, όλες οι αποφάσεις για κατανάλωση, επενδύσεις και αποταμιεύσεις θα πάνε επίσης αργότερα», είπε ο υπουργός σημειώνοντας πως με βάση τον οδικό χάρτη της κυβέρνησης, τον Μάρτιο του 2016 και αφού έχουν προηγηθεί η επιτυχής ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης και οι αποφάσεις για το χρέος, θα παρουσιαστεί στους θεσμούς ο νέος επενδυτικός χάρτης της χώρας, ώστε να φύγει ο φαύλος κύκλος και να επανέλθει ο ενάρετος κύκλος.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman