ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Αναστασιάδης: Η Κυπρος θα παραμείνει αξιόπιστος εταίρος για τη Ρωσία

Tweet
Share
Tweet
Share

«Η Κύπρος θα παραμείνει ένας αξιόπιστος εταίρος για τη Ρωσία», διαβεβαίωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, το βράδυ του Σαββάτου, εκφράζοντας παράλληλα την ευγνωμοσύνη της κυβέρνησης για τη θέση αρχής που τηρεί παραδοσιακά η Ρωσία στο Κυπριακό.

Χαιρετίζοντας την έναρξη του 11ου Κυπρο-Ρωσικού Φεστιβάλ, που πραγματοποιήθηκε στο Κηποθέατρο Λεμεσού, παρουσία των τέως και πρώην Προέδρων της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια και Γιώργου Βασιλείου, ο κ. Αναστασιάδης είπε πως ο ίδιος αισθάνεται την υποχρέωση να εκφράσει αυτήν την ευγνωμοσύνη της Κυβέρνησης και του λαού της χώρας, «για την παραδοσιακή θέση αρχής της Ρωσίας σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες επίτευξης λύσης στο Κυπριακό, στη βάση των αρχών για σεβασμό του διεθνούς δικαίου, του Χάρτη του ΟΗΕ και των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών».

Την ευγνωμοσύνη του εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κύπρου και προς το λαό της Ρωσίας και ιδιαίτερα της δραστήριας ρωσικής κοινότητας που διαμένει στο νησί και της ρωσικής επιχειρηματικής κοινότητας, «για την ψήφο εμπιστοσύνης που εξέφρασαν προς την Κύπρο, την οικονομία και το τραπεζικό της σύστημα, ιδιαίτερα κατά τα τελευταία τρία χρόνια».

«Αυτή είναι μια σημαντική απόδειξη της αρχής της αλληλεγγύης που χαρακτηρίζει τις σχέσεις μας και αποδεικνύει , επίσης, ότι  Κύπρος και  Ρωσία εξακολουθούν να απολαμβάνουν μια αμοιβαία επωφελή συνεργασία η οποία στηρίζεται σε στέρεα βάση και έχει ακμάζον μέλλον», συμπλήρωσε.

Ο κ. Αναστασιάδης διαβεβαίωσε ακόμη ότι η Κύπρος θα παραμείνει ένας αξιόπιστος εταίρος για τη Ρωσία, «ειδικά τώρα που αναδύεται η χώρα μας δυνατότερη από ποτέ, από μια πρωτοφανή κρίση και που βρίσκεται στο δρόμο της ανάκαμψης, γρηγορότερα από όσο κανένας μπορούσε να προβλέψει πριν από τρία χρόνια». 
  
Υπενθυμίζοντας, εξάλλου, την επίσημη επίσκεψη που πραγματοποίησε στη Ρωσία το 2015, είπε πως αυτή αποτέλεσε ορόσημο για την περαιτέρω ανάπτυξη των ήδη εξαίρετων διμερών σχέσεων και πως επαναβεβαίωσε την αποφασιστικότητα για εμβάθυνση της συνεργασίας σε όλους τους τομείς καθώς και ενδυνάμωση του διαλόγου και της συναντίληψης σε περιφερειακά θέματα, με έμφαση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. 
  
«Έχουμε πρακτικά και ποιοτικά ενισχύσει τη συνεργασία μας μέσω της υπογραφής αριθμού διμερών συμφωνιών στους τομείς της εκπαίδευσης, της οικονομίας, της έρευνας και της τεχνολογίας, της δικαιοσύνης καθώς και του Προγράμματος Κοινής Δράσης 2015-2017», σημείωσε ο Πρόεδρος της Κύπρου. 
  
Κάλεσε δε τον Ρώσο Πρέσβη Στάνισλαβ Οσάτσι να αποστείλει τους θερμούς χαιρετισμούς και την εκτίμηση του προς τον Πρόεδρο Πούτιν και τον Πρωθυπουργό Μεντβιέντεφ, με αφορμή την «Ημέρα της Ρωσίας» που γιορτάζεται στις 12 Ιουνίου, καθώς και τις ευχές του για πρόοδο και ευημερία στο ρωσικό λαό. 
  
Είπε ακόμη πως η παρουσία του στο Κυπρό-Ρωσικό Φεστιβάλ αποτελεί απτή απόδειξη της μεγάλης σημασίας που αποδίδει η Κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες Κυβερνήσεις, στη συνεργασία των δύο χωρών «η οποία συνεχίζει να αναβαθμίζεται και να εμπλουτίζεται» και ότι το Φεστιβάλ έχει καθιερωθεί ως μια εκδήλωση που εδραιώνει την ενότητα, την κοινωνική συνοχή και την αλληλοκατανόηση μεταξύ των λαών Κύπρου – Ρωσίας.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman