ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Σαμπάνια στο Rocκ'n Roll και πρωινό στο Ritz

Tweet
Share
Tweet
Share

του Πάνου Τσαγκαράκη

Μάριο, ε, Μάριο, άκουσε τη φωνή του μπάρμαν του Rock ’n Roll, να τον επαναφέρει στο σήμερα, «θέλεις ένα ουίσκι ακόμα;». «ναι» του απάντησε εκείνος. Κάποια στιγμή κοίταξε γύρω του και αντίκρυσε μια γυναίκα που καθόταν μόνη της δίπλα του και της είπε τολμηρά (ακριβώς, όπως είχε κάνει στο μπαρ του Sardi’s, στο Broadway της Νέας Υόρκης, με μια άλλη γυναίκα, την Κέιτ, όταν ζούσε εκεί) «περιμένετε κάποιον;» εκείνη, ξαφνιάστηκε προς στιγμή, αλλά του απάντησε χαμογελώντας «όχι, αν και δεν σου πέφτει λόγος». Εκείνος, συνέχισε με ένα αφοπλιστικά ειλικρινές ύφος, επιστρατεύοντας την αγαπημένη του ατάκα, που πάντα έπιανε σε παρόμοιες πριπτώσεις «να, επειδή είχα μια μεγάλη επιτυχία σήμερα στη δουλειά μου, θέλω να το γιορτάσω και σας προσκαλώ να το γιορτάσουμε μαζί, με ένα μπουκάλι σαμπάνια και γιατί όχι, τρώγοντας κάτι». Εκείνη στην αρχή έμεινε άφωνη, αλλά γρήγορα του απάντησε «γιατί όχι».

Κάθισαν στο τραπέζι και αφού ο Μάριο παρήγγειλε τη σαμπάνια και το φαγητό. Εκείνη, σαν να τον ήξερε μια ζωή, του ζήτησε να της πει για την επιτυχία του, κι εκείνος άρχισε να της λέει γι αυτήν. Έπιναν την σαμπάνια τους, έτρωγαν και γέλαγαν σαν παλιοί γνώριμοι.

Τελικά, αφού έφαγαν και ήπιαν ο Μάριο αισθάνθηκε μια έντονη έλξη προς αυτήν, με διακριτικό τρόπο της πρότεινε αν ήξερε κανένα ήσυχο Τζαζ μπαρ, για ένα“night cup” μετά το φαγητό”. Εκείνη δέχτηκε και πήγαν σ ένα από τα γνωστά Jazz Bars που συνήθιζε να πηγαίνει. Κάποια στιγμή τόλμησε να της κάνει μια απίστευτη πρόταση, της είπε «τι θα έλεγες να πηγαίναμε για πρωινό στο Παρίσι, στο Ritz;» "τώρα;" τον ρώτησε και τον κοίταξε σα να έβλεπε κανένα τρελό. «ναι, τώρα» της απάντησε εκείνος χαμογελώντας, γεμάτος αυτοπεποίθηση και σιγουριά για τον εαυτό του.

Η επόμενη μέρα τους βρήκε να τρώνε πρωινό σε μια σουίτα του ξενοδοχείου Ritz στο Παρίσι. Ο Μάριο, είχε την ιδέα να συνεχίσουν με σαμπάνια  έτσι, παρήγγειλε σαμπάνια με πορτοκάλι και κρουασάν μαζί με διάφορα άλλα νόστιμα εδέσματα. Η γυναίκα από το Rock 'n Roll, τον κοιτούσε στα μάτια, μην πιστεύοντας πως βρέθηκε από την Αθήνα στο Παρίσι, να τρώει πρωινό μαζί του.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman