ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Απ’ τα κόκαλα βγαλμένη η ιατρική…

Tweet
Share
Tweet
Share

Επικαλούμενος την ιατρική του ιδιότητα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (σήμερα τουλάχιστον γιατί με αυτόν ποτέ δεν ξέρεις, έχοντας επιδείξει εντυπωσιακή ευελιξία στην μετακίνησε μεταξύ των κομμάτων) θεώρησε ότι θα προσδώσει κύρος στα λεγόμενά του. Και οι τηλεθεατές - έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού τους την απεργία πείνας, που είχε κάνει στο πλευρό των προσφύγων στο Σύνταγμα τρώγοντας κουλουράκια – σκέφτηκαν ότι ίσως επιστημονικώς, ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης να έχει κάτι σοβαρότερο να τους πει. Κι εκείνος δήλωσε ένθερμος υποστηρικτής της κυβερνητικής πολιτικής. Σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να γίνει η μεταφορά των λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας στην Ογκολογική Κλινική του «Αγίου Σάββα».

mihelogiannakis2

Δεν θα μιλήσω πολιτικά, αλλά ως γιατρός

«Δεν θα μιλήσω πολιτικά, αλλά ως γιατρός» δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ ο βουλευτής Ηρακλείου για να εξηγήσει στη συνέχεια ότι «Στα 20 χρόνια ενεργούς ιατρικής που εκτελώ, έχω δει την θετική συμβολή των λειψάνων στην ιατρική» αφήνοντας παρουσιαστή και τηλεθεατές, άφωνους.

Δεν είμαστε εμείς αυτοί που θα κρίνουμε ποιους επιλέγει ο λαός να τον εκπροσωπεί στη Βουλή, ωστόσο προκαλεί μια σχετική ανησυχία το γεγονός ότι ο ένα μέλος της ιατρικής κοινότητας, θεωρεί ότι μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά ασθένειες με… κόκαλα. Εάν ήμουν γιατρός, μάλλον θα αισθανόμουν θιγμένος από την «άφιξη» λειψάνων, ως αντικειμένου λατρείας, στο ναό της ιατρικής. Ωστόσο δεν είμαι. Ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση όμως προκαλεί το γεγονός ότι ένας λειτουργός της επιστήμης, επιβεβαιώνει την θετική επίδραση κάποιων λειψάνων, στην υγεία των ασθενών.

λείψανα

Ενδεχόμενη πίστη στις ευεργετικές ιδιότητες των υπολειμμάτων της Αγίας Βαρβάρας από ασθενείς είναι απολύτως σεβαστή. Και είναι γνωστό ότι σε επίπεδο ψυχολογίας, εάν καθησυχάζεται ο πάσχον, μόνο θετικά μπορεί να επιδράσει και στο κορμί του. Ωστόσο ας το αφήσουμε στη βούληση του ασθενή. Στην επιθυμία του. Στην επιλογή του. Και ας μην του φέρνουμε στο κρεβάτι του πόνου ένα μάτσο κόκαλα, τα οποία ορισμένοι του επιβάλλουν να προσκυνήσει.

Χαρά Αυγερινού

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman