ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Οι φωνές των Rolling Stones θα ηχήσουν παντού

Tweet
Share
Tweet
Share

Οι ροκ σταρ κερδίζουν μεγάλη αναγνώριση από τη μουσική τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η θρυλική μπάντα των Rolling Stones, η οποία μετρά εκατοντάδες επιτυχίες και περίπου 250 εκατομμύρια δολάρια από πωλήσεις άλμπουμ που άφησαν το σημάδι τους στη μουσική σκηνή.

Το συγκρότημα πρόσφατα ανακοίνωσε το «The Rolling Stones – Exhibitionism», μια έκθεση που θα γίνει στην Saatchi Gallery στο Λονδίνο, στις 6 Απριλίου του 2016. Θα πραγματοποιηθεί σε εννέα χώρους και δύο ορόφους και θα περιέχει περισσότερα από 500 αντικείμενα από την ιστορία του συγκροτήματος. Η έκθεση παρουσιάζεται σαν ένα διαδραστικό τουρ στο αχανές καλλιτεχνικό έργο των Rolling Stones.

1969junStones

«Έχουμε αφοσιωθεί σε αυτό. Μελετήσαμε αρκετές προτάσεις και τρόπους προκειμένου να παρουσιάσουμε αυτά τα πράγματα. Αλλάξαμε πολλές ιδέες από αυτές που αρχικά παρουσιάστηκαν. Νομίζω ότι το αποτέλεσμα θα είναι καλό», εξήγησε ο Mick Jagger. Ο σχεδιασμός του Exhibitionism κράτησε τρία χρόνια. Η τελική έκθεση θα περιέχει αυθεντικά σκηνικά από τις συναυλίες τους, καμαρίνια και αντικείμενα από τα παρασκήνια.

Tο «The Rolling Stones – Exhibitionism» θα γίνει στην Saatchi Gallery στο Λονδίνο στις 6 Απριλίου του 2016

Σπάνιες κιθάρες και όργανα, εμβληματικά κουστούμια, σπάνια ηχητικά ντοκουμέντα, βίντεο που δεν έχουν προβληθεί ποτέ, ημερολόγια και αλληλογραφία, αυθεντικά πόστερ και εξώφυλλα άλμπουμ αλλά και μοναδικές κινηματογραφικές παρουσιάσεις θα βρεθούν επίσης σε περίοπτη θέση. Η έκθεση θα περιλαμβάνει δουλειές από τις συνεργασίες τους με τους Andy Warhol, Shepard Fairey, Alexander McQueen, Ossie Clark, Tom Stoppard και Martin Scorsese.

the rolling stones hulton archive getty

«Το σκεφτόμαστε εδώ και πάρα πολύ καιρό αλλά θέλαμε να γίνουν όλα σωστά και σε ευρύτερο πεδίο όπως ακριβώς σχεδιάζαμε την παραγωγή των συναυλιών στις περιοδείες μας», σημείωσε ο Jagger.

«Νομίζω ότι αυτή είναι η πιο ενδιαφέρουσα στιγμή να το κάνουμε». «Αν και είναι για τους Rolling Stones, δεν είναι απαραίτητα για τα μέλη της μπάντας», δήλωσε ο Keith Richards. «Είναι επίσης για όλα τα εξαρτήματα και την τεχνολογία που έχουν να κάνουν με την μπάντα όπως τα όργανα που πέρασαν από τα χέρια μας ανά τα χρόνια, αυτά θα κάνουν την έκθεση πραγματικά ενδιαφέρουσα».

103319 rolling stones 617 409

Η έκθεση The Rolling Stones – Exhibitionism θα διεξαχθεί έπειτα από μια πολύ πετυχημένη έκθεση του David Bowie στο μουσείο Victoria and Albert στο Λονδίνο τον Μάρτιο του 2013, που προσέλκυσε περίπου 311.000 επισκέπτες και έσπασε τα ρεκόρ προπώλησης των εισιτηρίων, ενώ μετά πήγε στο Σάο Πάολο, το Σικάγο και το Παρίσι (που τρέχει αυτή τη στιγμή).

roling

Στο Σικάγο άλλωστε έγινε η πιο πετυχημένη έκθεση που διοργάνωσε το Μουσείο της Σύγχρονης Τέχνης της πόλης, αφού προσέλκυσε 193.000 άτομα στις 15 εβδομάδες που διήρκεσε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman