ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Νεότερη η νέα σύντροφος του θρυλικού βατράχου

Tweet
Share
Tweet
Share

Η Miss Piggy ήταν πάντα η ισχυρή παρουσία στη σχέση με τον Kermit.

Ήταν η χαρισματική μεταξύ των δύο. Παρ’ όλα αυτά ο Kermit κατάφερνε πάντα να κερδίζει περισσότερο χρόνο στο γυαλί και να εισπράττει τα εύσημα για την ευφυΐα του. Μετά τη λήξη αυτής της θρυλικής σχέσης αρχίζουν να βγαίνουν στην επιφάνεια μικρές και μεγαλύτερες αλήθειες. Πλέον καθίσταται σαφές ότι ο θρυλικός βάτραχος τα έβρισκε συνεχώς με τους παραγωγούς και σκηνοθέτες της εκπομπής, ώστε να προβάλλουν την σύντροφό του ως ένα βίαιο, εγωκεντρικό γύναιο σε αντίθεση με εκείνον που παρουσιάζονταν ως ο ευαίσθητος που πάντα υπέμεινε την εκρηκτική προσωπικότητα της Miss Piggy ζώντας στη σκιά της. Για του λόγου το αληθές, ας θυμηθούμε τι δήλωνε ο Kermit αμέσως μετά την κοινοποίηση του χωρισμού τους. «Είναι δύσκολο να δουλεύεις με την πρώην σου… ειδικά όταν εκείνη είναι γουρούνι. Δεν ξέρω αν είχατε ποτέ σχέση με γουρούνια.».

miss piggy wallpaper

Κατά τα φαινόμενα όμως η Miss Piggy εκπληρώνει το πρότυπο θηλυκότητας που έχει ο Kermit. Και αυτό γιατί και η νέα σύντροφός του, ένα γουρούνι είναι. Απλώς είναι νεότερη, πιο αδύνατη και λιγότερο επιτυχημένη από εκείνον. Επίσης εργάζεται στο ίδιο κανάλι με αυτόν και την πρώην του γεγονός που του επιτρέπει να την «επιδεικνύει» στην Miss Piggy.

Το ιδιαίτερα πετυχημένο, ομολογουμένως, προωθητικό κόλπο το οποίο σκαρφίστηκε το κανάλι για να εγείρει το ενδιαφέρον πριν την έναρξη της νέας σειράς με πρωταγωνιστή τον Kermit, φαίνεται ότι δεν ενθουσίασε όμως τους λάτρεις του Muppet Show. Μπορεί το κοινό της δεκαετίας του ’80 να αισθανόταν δέος απέναντι στην ιδέα των δυναμικών γυναικών και αισθανόντουσαν την ανάγκη να συμπαρασταθούν στον ευαίσθητο άνδρα (Kermit), ενώ υπερασπίζονταν την ανάγκη του ανδρός να επιλέξει μια νεότερη γυναίκα, το σημερινό κοινό έχει αλλάξει.

Εν έτει 2015 η Miss Piggy είναι ένα αξιαγάπητο πρότυπο φεμινισμού, δυναμική και πετυχημένη, ενώ ο Kermit είναι απλώς ένας αδύναμος, κλαψιάρης που όλο παραπονιέται για το πόσο δύσκολο είναι να είναι κανείς πράσινος.

kermit

Οι καιροί έχουν αλλάξει για τους Kermit του κόσμου. Και με την αγάπη και την υποστήριξη του κόσμου στο πλευρό της, η Miss Piggy θα είναι μια χαρά χωρίς τον Kermit.

Πηγή: theguardian

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman