ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Όλη η αλήθεια πίσω από τον ισλαμικό εξτρεμισμό

Tweet
Share
Tweet
Share

Γράφοντας στις αρχές της δεκαετίας του 1930 σχετικά με την άνοδο του ναζισμού, ο Λέον Τρότσκι είχε σημειώσει: «Σήμερα, όχι μόνο στα αγροτόσπιτα αλλά και στους ουρανοξύστες, δίπλα στον 20ό αιώνα ζει ταυτόχρονα και ο 10οςή ο 13ος. Εκατό εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν τον ηλεκτρισμό, αλλά παράλληλα πιστεύουν στις μαγικές δυνάμεις ή στον εξορκισμό».

Το ίδιο θα μπορούσε κανείς να πει σήμερα για τη Συρία και το Ιράκ. Δίπλα στον 21ο αιώνα, συνυπάρχει ο 7ος. Οι εξτρεμιστικές ισλαμιστικές οργανώσεις αντιπροσωπεύουν όλη την υποχθόνια βαρβαρότητα που συχνά - πυκνά βγαίνει στην επιφάνεια από τα βάθη του ανθρώπινου υποσυνείδητου.

«Είναι η αρχή μιας μεγάλης μάχης»… Αυτό επισημαίνει η οργάνωση του ISIS, η οποία προανήγγειλε σειρά επιθέσεων στο δυτικό κόσμο. Από τα ξημερώματα του Σαββάτου η Γαλλία –αλλά και ολόκληρος ο κόσμος- θρηνεί. Πονά για τα αθώα θύματα που θυσιάστηκαν στο βωμό του φανατισμού και της μανίας που θερίζει ό,τι βρει μπροστά της. Όσο πιο έντονη είναι η αντίδραση της Ευρώπης ενάντια στους μουσουλμάνους και όσο πιο πολύ αναμειχθεί η ίδια στις στρατιωτικές επεμβάσεις στη Μέση Ανατολή, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η ικανοποίηση των μελών του ISIS. Κι όλα αυτά γιατί το κλειδί της οργάνωσης είναι ένα. Η δημιουργία του απόλυτου χάους σε παγκόσμιο επίπεδο.

To 2004 o Abu Bakr Naji δημιούργησε το βιβλίο «The Management of Savagery/Chaos», το οποίο κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο. Πρόκειται για το μανιφέστο των τζιχαντιστών, το οποίο αρχικά χρησιμοποιήθηκε από την αλ Κάιντα. Μέσα σε αυτό διατυπώνονται με κάθε λεπτομέρεια οι στόχοι των οργανώσεων, με πρωταρχικό την κατατρόπωση του διαφορετικού στοιχείου και των συμμαχιών του αλλά και την ενδυνάμωση του ισλαμικού κράτους με κάθε μέσο.

Οι ηγέτες των τρομοκρατικών οργανώσεων εκμεταλλεύονται τη μαχητικότητα των νέων ανθρώπων, την επαναστατική φύση τους, την ετοιμότητά τους για αυτοθυσία αλλά και την απουσία της αίσθησης κινδύνου. Η «Γκρίζα Ζώνη» είναι ένα δεκασέλιδο editorial που δημοσιεύθηκε στο διαδικτυακό ισλαμικό περιοδικό Dabiq στις αρχές του έτους εντός του οποίου καταγράφονται οι περιοχές στόχοι των μουσουλμάνων, η διάκριση ανάμεσα στο καλό και στο κακό, οι αρχές για έναν σωστό πιστό κτλ.

«Ο κόσμος σήμερα είναι διχασμένος. Ο Μπους είπε την αλήθεια όταν ομολόγησε πως ο κόσμος θα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στο δυτικό κόσμο ή τους τρομοκράτες», αναγράφεται στις σελίδες του. Μόνο που κατά τη γνώμη των μελών των οργανώσεων, οι τρομοκράτες είναι η ίδια η Δύση.

Το μαζικό επαναστατικό κίνημα των τζιχαντιστών θεωρείται η μεγαλύτερη και περισσότερο ποικιλόμορφη δύναμη που έχει δημιουργηθεί από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Σε λιγότερο από δύο χρόνια, κατάφερε να κυριαρχήσει σε εκατομμύρια ανθρώπους και περιοχές. Παρά τις εκτεταμένες επιθέσεις εναντίον της, όχι μόνο δεν έχει αποδυναμωθεί ενώ σε αντίθεση μέσα στα επόμενα χρόνια θα εξελιχθεί περαιτέρω, σχολιάζουν οι ειδικοί.

Τα μέλη του ISIS εστιάζουν στην βαθιά ηθική αποστολή της οργάνωσης, η οποία δεν είναι άλλη από τη διάσωση του κόσμου από τους άπιστους. Τίποτα δεν είναι όσο απλό φαίνεται. Ο υπεύθυνος Τύπου του ISIS στη Ράκα, Abu Mousa, εξήγησε πρόσφατα πως οι «υπηρέτες» του Ισλάμ στοχεύουν στην ανάπτυξη απλά με τρόπο που αυτή δεν θα καταστρατηγεί τις αρχές της θρησκείας τους.

«Το ISIS απλώνει τα χέρια του για να καλύψει το χάος όπου αυτό υπάρχει, στην Ευρώπη, την Ασία ή και την Αφρική», αναφέρουν τα μέλη του. Όπως σημειώνουν οι «International Business Times», πλέον η οργάνωση είναι η οικονομικά ισχυρότερη τρομοκρατική παγκοσμίως, αφού με την κατάληψη της Μοσούλης οι εξτρεμιστές «ξάφρισαν» πολλές τράπεζες βάζοντας στον… κουμπαρά τους ποσό που κατά ορισμένους υπολογισμούς υπερβαίνει τα 300 εκατομμύρια ευρώ. Οι ίδιες ελέγχουν ένα σημαντικό δίκτυο εξαγωγής πετρελαίου.

Ο ΟΗΕ εκτιμά ότι 1,5 εκατομμύριο Ιρακινοί έχουν εκτοπιστεί από τον Ιούνιο όταν οι τζιχαντιστές κατέλαβαν τη Μοσούλη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ, συνεχίζοντας έκτοτε την ταχεία προέλασή τους στα βόρεια και δυτικά της χώρας. Οι τρεις άλλες χώρες που έχουν κηρυχθεί στο «επίπεδο 3 έκτακτης ανάγκης» είναι η Συρία, το Νότιο Σουδάν και η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman