ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ο θάνατος του Παντελίδη απογείωσε τα τηλεοπτικά όρνια

Tweet
Share
Tweet
Share

Ο Παντελής Παντελίδης σκόρπισε θλίψη ακόμα και σε όσους δεν τον γνώριζαν- και μάλλον ειδικά σε αυτούς την πιο ειλικρινή- επειδή χάθηκε νωρίς.

Κανένας δεν μπορεί να ξεπεράσει εύκολα το χαμό νέων ανθρώπων, κάθε φορά που διαβάζει στις εφημερίδες δυσάρεστα νέα.

Δεν είναι ώρα, ή και πάλι ίσως θα ήταν, για πληκτικούς διδακτισμούς, αν επισημάνει κάποιος πόσοι νέοι άνθρωποι χάνονται καθημερινά τόσο φθηνά στους ελληνικούς δρόμους, επειδή δεν τηρούν στοιχειώδεις κανόνες ασφάλειας. Η ισόβια και απαρηγόρητη πίκρα γι΄ αυτό, δεν γνωρίζει επώνυμα…

Όμως αυτός ο «βιαστικός» έτυχε να είναι είδωλο στις καρδιές κάμποσων ανθρώπων. Κι έτσι, μοιραία σχεδόν, η απώλεια γίνηκε συλλογικό πένθος, για ένα δικό του κοινό που ένοιωσε ότι με το χαμό του, αλλάζει δραματικά η ζωή του.

Κι αυτό σεβαστό. Αν και το βαρύ πένθος, πέφτει ολάκερο και αδιανέμητο μονάχα στους οικείους του και τους πολύ αγαπημένους.

Γιατί από κει και πέρα, πήρε αυθαίρετα τη σκυτάλη αυτή η μεσίστια «ενημέρωση» που έπρεπε οπωσδήποτε να μας «πληροφορήσει» ότι οι γονείς και τ΄ αδέρφια του αδικοχαμένου καλλιτέχνη είναι ψυχολογικά ράκη και να αποτυπώσει με αναίδεια τις σπαρακτικές εκφράσεις των στιγμών της οδύνης, λες και θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά.

Ο ακατάλυτος θάνατος συντρίβει τους ανθρώπους. Και το να δείχνεις τους γονείς του Παντελίδη την ώρα του μεγάλου δράματος που βίωναν είναι βαρειά προσβολή και αντιβαίνει στα ήθη με τα οποία μεγαλώσαμε.

Υπάρχουν στη ζωή απαραβίαστα όρια. Και η σκιά του θανάτου, όταν απλώνεται πάνω από μια οικογένεια είναι ιδιωτική υπόθεση που απαιτεί, αυτήν τη ξεχασμένη έννοια: Σέβας!

Στο σημείο απ΄ όπου γκρεμίζεται ένας Αιγαίας, η κοινωνία του θεάματος, στήνει έναν βατήρα καταδύσεων έγραψε ο Παπαγιώργης. Πρόκειται για διαπίστωση μάλλον κομψή…

Γιατί εδώ μιλάμε για βαθειά παρακμή που βρήκε πολλούς πρόθυμους να ρίξουν ξύλα στο τζάκι της.

«Δημοσιογράφοι», «Διευθυντές» και «Ενημερωτικά» Μέσα, αυτός ο μακάβριος χορός της αηδίας που βλέπει πίσω από κάθε «επώνυμο θάνατο» να γνέφουν τα νούμερα της τηλεθέασης, στάθηκε στο…βάθος του.

Για να μην πέφτουμε από τα σύννεφα, το τηλεοπτικό κοινό, δικαίωσε πανηγυρικά την επιλογή τους. Το κανάλι που μετέδωσε την κηδεία απέσπασε 52% από το μερίδιο της τηλεθέασης.

Με ραγισμένη φωνή, η ακατονόμαστη παρουσιάστρια, σε ένα κρεσέντο υποκριτικής, ανακοίνωσε μάλιστα ότι ο θάνατος του Παντελή Παντελίδη, συγκλόνισε μέχρι και τους Pink Floyd που παρακολουθούσαν συγκλονισμένοι την εκπομπή της!..  

Παρακάτω δεν έχει. 

  

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman