ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Εργάτες ένα βήμα πιο κοντά στο θάνατο

Tweet
Share
Image 1 Οι εργάτες ξόδεψαν μέρες για να ανεβάσουν στην κορυφή όλα αυτά τα υλικά
Image 2
Image 3
Image 4
Image 5
Image 6
Image 7
Image 8
Image 9
Image 10
Image 11
Tweet
Share

H προαγωγή στη δουλειά για τους περισσότερους ανθρώπους είναι μια ευχάριστη είδηση. Για τους εργάτες στην Κίνα είναι ίσως ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στο θάνατο.

Δεκάδες χτίστες εργάζονται στο βουνό της επαρχίας Hunan, κατασκευάζοντας δρόμους που θα οδηγούν στην κορυφή του.

Το υψόμετρο είναι τεράστιο, ενώ δεν υπάρχουν ειδικά κάγκελα ή ιμάντες ασφαλείας. Μόνο σκληρά κράνη φορούν οι εργαζόμενοι ώστε να προστατεύουν τα κρανία τους σε περίπτωση πτώσης.

Σε πολλές φωτογραφίες φαίνεται ξεκάθαρα πως οι εργάτες κρατιούνται από σκουριασμένες σκαλωσιές, ενώ κυριολεκτικά κρεμούν τα σώματά τους από το βουνό για να τοποθετήσουν τα υλικά για την επέκταση του δρόμου.

Οι Κινέζοι αξιωματούχοι από την πλευρά τους αναμένουν μεγάλη αύξηση των τουριστών στην περιοχή μετά την κατασκευή του δρόμου.

Το τοπίο φημίζεται για τις υψηλές του κορυφές, με την οροσειρά Mufu να καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας. Ήδη το εθνικό πάρκο έχει προσελκύσει χιλιάδες περιηγητές.

Οι τοπικές Αρχές, με αφορμή τη δημοτικότητα της περιοχής, αποφάσισαν να οικοδομήσουν δρόμους ακόμα και γυάλινους διαδρόμους κατά μήκος μερικών από τις πιο απότομες πλαγιές.

Ο δρόμος που βλέπετε στις εικόνες μοιάζει εξωτερικά με ένα άλλο μονοπάτι που βρίσκεται κατά μήκος της πλευράς του βουνού Shifou, κοντά στην επαρχία Jiangxi.

Το μονοπάτι είναι υπό κατασκευή από το 2011. Μόλις ολοκληρωθεί, ο δρόμος θα απλώνεται σε τουλάχιστον 2 μίλια γύρω από το βουνό, καθιστώντας τον σε ένα από τα μεγαλύτερα αξιοθέατα του κόσμου.

Ο 48χρονος μηχανικός, Υu Ji, ο οποίος δουλεύει για το δρόμο εδώ και δέκα τουλάχιστον χρόνια ανέφερε: «Δεν νιώθω ότι κινδυνεύω περισσότερο από άλλους συναδέλφους μου. Δεν είναι τόσο επικίνδυνο όσο φαίνεται».

Παρόμοια κατασκευή είναι αυτή στην περιοχή Pingjiang που ολοκληρώθηκε το 2014. Υψώνεται 600 πόδια πάνω από το έδαφος, ενώ στην πραγματικότητα είναι μια κρεμαστή γέφυρα που εκτείνεται ανάμεσα σε δύο βουνοκορφές.

Οι ειδικοί εξηγούν πως η γέφυρα ταλαντεύεται όταν φυσά πολύ -καθώς στην ουσία συγκρατείται από καλώδια χάλυβα- με αποτέλεσμα οι τουρίστες να νιώθουν τρόμο όταν αυτό συμβαίνει.

Το αρμόδιο υπουργείο έχει προσλάβει εκπαιδευμένο προσωπικό που αναλαμβάνει να περάσει τους τουρίστες στην άλλη πλευρά, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman