ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Οι πιο ελκυστικές πόλεις για να εργαστείτε από κάθε άποψη

Tweet
Share
Tweet
Share

Οι τρέχουσες γεωπολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, παρά τα φαινόμενα, δεν εμποδίζουν τις επιχειρήσεις να προσλαμβάνουν ταλέντα από όλο τον κόσμο, αλλά και τους ταλαντούχους ανθρώπους να ψάχνουν για την ιδανική δουλειά οπουδήποτε στον κόσμο.

Για τις επιχειρήσεις, είναι επιτακτικό να κοιτάζουν πέρα από τα γεωγραφικά σύνορα για να προσελκύσουν και να διατηρήσουν τα κορυφαία ταλέντα. Αυτό επιβάλλεται εν μέρει από το γεγονός ότι, όπως δείχνει έρευνα της PwC, το 77% των CEOs αναφέρουν ότι ανησυχούν για τη διαθεσιμότητα βασικών δεξιοτήτων. Το 77% επίσης, δηλώνουν ότι μεταθέτουν τα ταλέντα σε όποια χώρα τα χρειάζονται, από αυτές στις οποίες δραστηριοποιούνται. Όπως γράφει ο Kevin Randall*, σε συζήτηση που είχε με έναν από τους κορυφαίους coach παγκοσμίως, που έχει ασχοληθεί με δεκάδες CEOs πολυεθνικών επιχειρήσεων του Fortune 500, η αναζήτηση ταλέντων δεν έχει γεωγραφικά σύνορα. Αυτό που αναζητούν οι επιχειρήσεις είναι τα ηγετικά στελέχη τους να είναι αντίστοιχα της πελατειακής τους βάσης. Δεν χρειάζονται μια ομάδα ηγετικών στελεχών που δεν έχει τίποτα κοινό με τους πελάτες τους.

Οι νεότεροι εργαζόμενοι βλέπουν τον κόσμο διαφορετικά και δίνουν προτεραιότητα στις διεθνείς εμπειρίες και την κινητικότητα για την εξέλιξη της σταδιοδρομίας τους. Σύμφωνα με την έκθεση της PwC για τους Millennials, το 71% από αυτούς επιθυμούν να εργαστούν στο εξωτερικό κάποια στιγμή της σταδιοδρομίας τους. Όσοι δεν το κάνουν ίσως να περιορίζουν τις επιλογές τους. Η κινητικότητα είναι απλώς μέρος της ζωής σήμερα για τους εργαζόμενους. Πρέπει να είναι πιο ευέλικτοι και ανοιχτοί σε τυχόν μεταθέσεις στο εξωτερικό. Η έλλειψη γεωγραφικής κινητικότητας είναι αρνητική για τη σταδιοδρομία των σημερινών εργαζομένων, όπως διατείνονται οι ειδικοί, ενώ όσοι μετακινούνται είναι πιο ευέλικτοι, εξάλλου σήμερα πλέον πολλοί είναι εκείνοι που έχουν περισσότερες επιλογές σε σχέση με το παρελθόν για το που θα ζήσουν.

Που θέλουν να ζήσουν όσοι εργάζονται στο εξωτερικό και γιατί;

διαβάστε το υπόλοιπο του άρθρου εδώ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman