ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ο Αλέξης, ο Κυριάκος, η "Μπάρτσα" και τ' άλλα παιδιά...

Tweet
Share
Tweet
Share

Αν ζούσαμε σε μια κανονική χώρα, με πολίτες που έχουν απαιτήσεις από την πάρτη τους και πολιτικούς που δεν κλέβουν φτηνά στο ζύγι, μπορεί και να το φχαριστιόμασταν, λέω…

Όσο βλοσυρός κι ανθρωποδιώχτης και αν είναι κανείς, δεν μπορεί, το χειλάκι του θα έσκαζε διαβάζοντας τον πρωθυπουργό και τον αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης της χώρας του να αλλάζουν πειράγματα στο twitter για το αποτέλεσμα ενός ποδοσφαιρικού αγώνα.

Όμως όλα αυτά σε μια κανονική χώρα. Όχι στην Ελλάδα, όπου το χάλι μας δεν (κ)λέγεται…

Το βράδυ της Τετάρτης η Μπαρτσελόνα με το βαρύ και δύσκολα διαχειρίσιμο 4- 0 στο Παρίσι πριν από 15 μέρες από την Παρί Σεν Ζερμαίν, κατάφερε υποδεχόμενη στον επαναληπτικό στο «Καμπ Νου» στην έδρα της μια επική ανατροπή, κερδίζοντας για το Champions League την φοβισμένη πρωταθλήτρια Γαλλίας με 6-1.

Ήταν η ευκαιρία, όπως φαίνεται για τα «τρολάκια» του Μαξίμου να βγούνε στον αφρό. Με αφορμή την πρόσφατη διαδικτυακή συνέντευξη, στην οποία ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε περισσότερες πιθανότητες στην Παρί, λέγοντας «ποντάρω στο αουτσάιντερ» (σ.σ: άλλωστε κι ο ίδιος αυτό ήταν στην εσωκομματική μάχη για την Προεδρία…), βγήκε η πλευρά Τσίπρα να σχολιάσει δήθεν δηκτικά «τελικά η Παρί θα κερδίσει το Champions League, όσο και η ΝΔ τις επόμενες εκλογές».

Η απάντηση ήρθε πληρωμένη, όταν ο Κυριάκος διαμαρτυρήθηκε ευγενικά «Καλά μια λάθος πρόβλεψη για το Champions League έκανα, δεν έχασα και τα αποτελέσματα της ΕΛ.ΣΤΑΤ...», αναφερόμενος στις δυσμενείς ανακοινώσεις της Υπηρεσίας για την ελληνική Οικονομία, την ώρα που ο Τσίπρας θριαμβολογούσε στο ασυνάρτητο υπουργικό συμβούλιο ότι όλα πάνε καλά κι ότι, δήθεν αλλάζουμε πίστα.

Όμως ο κατήφορος δεν είχε τελειώσει. Την πάσα πήρε ασυγκράτητη η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗ.ΣΥ Φώφη Γεννηματά η οποία σε ρόλο…κεντροαριστερού εξτρέμ και επιχειρώντας να πλαγιοκοπήσει αμφότερους…προέβη στην εξής βαρυσήμαντη ανάρτηση:

«O ένας με τη Barcelona, ο άλλος με την Paris Saint-Germain. Εμείς επιμένουμε σταθερά. Εθνική Ελλάδος». Ο Θάνατος της πρωτοτυπίας…

Ε, με το δίκηο του μετά ο Σταύρος Θεοδωράκης (να μη χάσει όμως κι αυτός…) συνόψισε στο twitter:

«Ενημερώστε Μπάρτσα και Παρί ότι στην Αθήνα σφάζονται για χάρη τους. Και κάποιους άλλους ότι η Εθνική Ελλάδος δεν παίζει στο Champions League».

Δεν μ΄ αρέσει η έκφραση, αλλά, όπως λέει κι ένας αλητάμπουρας δικός μου, «Όλα πούδρα!». Κυριολεκτικά όμως… 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman