ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

+αισθήσεις: Ένα πρωτότυπο παιχνίδι εξερεύνησης των 5 αισθήσεων

Tweet
Share
Tweet
Share

Το τριήμερο φεστιβάλ που πραγματοποιείται την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή 17, 18 και 19 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τίτλο “+ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ”  (“Συν-αισθήσεις”) είναι ένα πρωτότυπο παιχνίδι εξερεύνησης των πέντε αισθήσεων.

Οι θεατές μέσω μίας βιωματικής εμπειρίας καλούνται να ανακαλύψουν το πώς η αντίληψη της μουσικής μεταβάλλεται ανάλογα με παράγοντες που διεγείρουν τις υπόλοιπες τέσσερις αισθήσεις (αφή, όσφρηση, γεύση, όραση).

Ο κύκλος +Αισθήσεις περιλαμβάνει τέσσερις εκδηλώσεις και εγκαινιάζεται με την εγκατάσταση “Mizaru” στη αίθουσα ΜC 3, την Παρασκευή 17, το Σάββατο, 18 και την Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου στις 19:00 στο πλαίσιο της οποίας οι επισκέπτες μπορούν να πειραματιστούν με την εγκατάσταση, όπου ένα τεντωμένο φύλλο spandex λειτουργεί σαν ευαίσθητη μεμβράνη που ανταποκρίνεται στο κάθε άγγιγμα και, ανάλογα με την ένταση και την ταχύτητα της πίεσης, παράγει διαφορετικούς μουσικούς ήχους και οπτικά μοτίβα.

Στην εκδήλωση “Narcissus”, (17.2 Αίθουσα Banquet στις 9μ.μ.) οι επισκέπτες θα παρακολουθήσουν μία παράσταση με μουσική και αρώματα χωρίς κείμενο, λιμπρέτο ή τραγούδι, όπου κατά τη διάρκεια της συναυλίας πέντε νότες με απαλό άρωμα διαχέονται στον χώρο και, μαζί με τη μουσική, οδηγούν στην κορύφωση του έργου.

Το Σάββατο 18/2 θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση “Rossini... σε δείπνο: μια διαφορετική εμBEERία!" (Αίθουσα Banquet στις 9μ.μ.), μια γευσιγνωσία μετά μουσικής, όπου ένας σεφ, ένας σομελιέ μπίρας και δύο πιανίστες θα οδηγήσουν το κοινό σε ένα ταξίδι όπου κάθε νότα συνταιριάζεται με μια γεύση.

Το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 19/2 στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος στις 8.30 μ.μ. με την προβολή της βωβής ταινίας του Τζίγκα Βερτόφ "Ο άνθρωπος με την κινηματογραφική μηχανή", υπό τη συνοδεία ζωντανής μουσικής που γράφτηκε ειδικά από τον Αλέξανδρο Μούζα και η οποία, όπως ανέφερε ο συνθέτης “προσπαθεί να δώσει τη δική της ερμηνεία στην ταινία”, της οποίας θα προβληθεί η "τελειότερη κόπια που υπάρχει παγκοσμίως".

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman