ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Να μας ζήσεις κ. Γαβρόγλου με τα ωραία σου!

Tweet
Share
Tweet
Share

Μερικές φορές τα ελληνικά Πανεπιστήμια θυμίζουν κακόφημες περιοχές που καλό είναι κανείς να αποφεύγει.

Τις βραδυνές ώρες, το Πολυτεχνείο της Αθήνας, μετατρέπεται συχνά σε ορμητήριο κάποιων χουλιγκάνων που λαμπαδιάζουν με άνεση διερχόμενα τρόλεϊ κι ύστερα οχυρώνονται στα έγκατά του, επειδή τους προστατεύει το άσυλο.

Και στη Θεσσαλονίκη, γιατί δεν μπορεί και αυτή να πάει πίσω, το Αριστοτέλειο (πρόσφατη είναι η καταγγελία εκατοντάδων φοιτητών που δημοσίευσε η «Καθημερινή») είναι φρόνιμο να το αποφεύγει τις νυχτερινές ιδίως ώρες, όποιος δεν θέλει δυσάρεστα συναπαντήματα με κακοποιά στοιχεία που βρίσκουν και κάνουν…

Τα παραδείγματα είναι πολλά. Όπως ας πούμε η περίπτωση του καθηγητή στο Πάντειο που προπηλακίστηκε επειδή υπέδειξε σε κάποιους φοιτητές να μην λερώνουν με σπρέϊ τους τοίχους.

 Ή στη Νομική, στο κέντρο της Αθήνας, όπου λυπάσαι να περάσεις μέρα- μεσημέρι, από τους δυστυχισμένους ναρκομανείς που συναθροίζονται για μια δόση, την οποία «χτυπάνε» επί τόπου, ενώ θα έπρεπε η Πολιτεία στοργικά να τους περιθάλπει…

Το κακό έχει πολλά πρόσωπα. Και το χειρότερο είναι ότι έχουμε συνηθίσει να κοιτάζουμε από μιθριδατισμό κατάματα το κεφάλι της Μέδουσας χωρίς πια τον κίνδυνο να πετρώσουμε. Έχει αυτό συντελεστεί ήδη μέσα μας.

Αντί για λίκνα της γνώσης πολλοί Πανεπιστημιακοί χώροι είναι στέκια ανομίας. Πόσο αριστερό είναι αυτό; Και τι σχέση μπορεί να έχει με τα αριστερά και ανθρωπιστικά ιδεώδη το πλιάτσικο και η καταστροφή ή η «απαλλοτρίωση» βιβλιοθηκών και επίπονης συλλογής επιστημονικού υλικού;

«Αυτά τα θέματα τα λύνει το φοιτητικό κίνημα» απάντησε με παροιμιώδη απάθεια ο…υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου!..  Ποιο φοιτητικό κίνημα; Αυτοί δεν μπορούν να μοιράσουν δυο γαϊδουριών άχερα. Δεν ξέρουνε  που πατούν και που βρίσκονται.

Αυτές οι αριστερίστικες προσεγγίσεις βολεμένων ακαδημαϊκών Συριζαίικης κοπής, που ζημιώνουν και το φοιτητικό κίνημα και υποβιβάζουν βάναυσα τον θεσμό του ασύλου σε ποινική συνθήκη υπόθαλψης εγκληματιών μας έφεραν ως εδώ.

-Γ. Α.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman