ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Οι κλασικότερες ταινίες επιστημονικής φαντασίας που δεν θα βαρεθούμε ποτέ!

Tweet
Share
Tweet
Share

Περιπέτεια, ένταση, κορύφωση… Είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά των ταινιών επιστημονικής φαντασίας, οι οποίες πέρα από κάθε άλλο είδος προσφέρουν κάτι μοναδικό. Αδρεναλίνη που ξεσηκώνει το νου θέτοντας τον σε εγρήγορση. Πολλοί είναι βέβαια και αυτοί που θεωρούν πως πρόκειται για χιλιοπαιγμένες ιστορίες που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο αναμοχλεύουν τα ίδια μέσα για να παρουσιάσουν το story τους. Από την άλλη, οι φανατικοί του είδους δεν χορταίνουν να βλέπουν και να ξαναβλέπουν τα συναρπαστικά φιλμ. Το Penna έπειτα από συζήτηση με τους αναγνώστες συνέλεξε και παρουσιάζει τις κλασικότερες ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Από εμάς… καλή διασκέδαση! Πάρτε τα ποπ κορν στο χέρι και μην χάνετε χρόνο.

A Space Odyssey-Stanley Kubrick (1968)

Μια ομάδα αστροναυτών έρχεται σε επαφή με μαύρους μονόλιθους που επηρεάζουν την εξέλιξη του ανθρώπου.Μέσα από ένα φαντασμαγορικό οπτικοακουστικό θέαμα ο Αμερικάνος σκηνοθέτης θίγει το ζήτημα της ανθρώπινης εξέλιξης από την εποχή των πιθήκων μέχρι το μακρινό μέλλον. Ίσως η δημοφιλέστερη ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Inception-Christofer Nolan (2010)

Ένας άνθρωπος έχει και πάλι την ευκαιρία να φέρει πίσω την παλιά του ζωή ως αμοιβή για μια αποστολή που μοιάζει ακατόρθωτη.Οι κυνηγοί ονείρων μπαίνουν στα όνειρα των ανθρώπων και εκτελούν αποστολές. Όσοι την έχουν παρακολουθήσει μιλούν για εξαιρετικά εφέ, πολλή δράση και ταυτόχρονα φιλοσοφικό προβληματισμό. Ο Leonardo di Caprio φαίνεται πως είναι σε μεγάλα κέφια.

 

Planet of the Apes-Franjlin J. Schaffner (1968)

Στο μακρινό μέλλον ένα πλήρωμα αστροναυτών πέφτει σε ένα πλανήτη όπου εφυιείς πίθηκοι που μιλούν είναι το κυρίαρχο είδος ενώ οι άνθρωποι είναι σκλάβοι. Πρόκειται για το φιλμ με ένα από τα ανατρεπτικότερα φινάλε όλων των εποχών. Πρωταγωνιστεί ο Charlton Heston.

Brazil-Terry Gilliam (1985)

Ένας γραφειοκράτης σε μια μελλοντική κοινωνία θέλοντας να διορθώσει ένα γραφειοκρατικό λάθος θα μετεξελιχθεί σε εχθρό του κράτους. Καταπληκτική ταινία,με τα χαρακτηριστικά διαγώνια και ευρυγώνια κάδρα του Gilliam και ρόλο έκπληξη από το Robert de Niro.

 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman