ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

«Οι πέντε βασικές δουλειές ενός διευθυντή: 1) Βάζει στόχους, 2) Οργανώνει, 3) Ενθαρρύνει, 4) Ελέγχει, 5) Αναπτύσσει τους ανθρώπους του.» - Πίτερ Ντράκερ

Tweet
Share
Tweet
Share

Ο Πίτερ Ντράκερ, θεωρείτε ως πρωτοπόρος της θεωρίας του μάνατζμεντ, σύμβουλος επιχειρήσεων και κυβερνήσεων γεννήθηκε στην Αυστρία πριν τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο και σπούδασε στη Γερμανία πριν αναγκαστεί να την εγκαταλείψει λόγω της ανάδειξης των Ναζί στην εξουσία, έκτισε τις ιδέες του γύρω από την σύλληψη ότι οι άνθρωποι αποτελούν τον πολυτιμότερο πόρο οποιασδήποτε οργάνωσης, ανέφερε η ανακοίνωση του Πανεπιστήμιου Κλέρμοντ.

Ο Ντράκερ επηρέασε ή επινόησε τις περισσότερες εκδοχές του σύγχρονου μάνατζμεντ, περιλαμβανομένων της αποκέντρωσης, της ιδιωτικοποίησης, και της ιδέας ότι η δουλειά των διευθυντών είναι να απελευθερώνει τους ανθρώπους ώστε αυτοί να αποδίδουν καλύτερα.

Ο Ντράκερ, συγγραφέας τουλάχιστον 36 βιβλίων και αναρίθμητων άρθρων σε εφημερίδες και περιοδικά, δίδασκε στο Κλέρμοντ έως το 2002. Γεννημένος την 19η Νοεμβρίου 1909 στην Βιέννη, ο Πίτερ Φέρντιναντ Ντράκερ σπούδασε στην Αυστρία, στο Λονδίνο και έλαβε το διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο της Φρανκφούρτης το 1931. Αρχισε να εργάζεται ως οικονομικός συντάκτης στην Frankfurter General Anzeiger το 1929 αλλά, αηδιασμένος από την καταπίεση των Ναζί, εγκατέλειψε τη Γερμανία και μετέβη στο Λονδίνο, όπου δημιούργησε μια εμπορική τράπεζα.

Μετοίκησε στις ΗΠΑ το 1937 όπου εργάστηκε ως καθηγητής στο Κολέγιο Σάρα Λόρενς της Νέας Υόρκης και το Κολέγιο Μπένινγκτον στο Βερμόντ, στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και το Κλέρμοντ, όπου ίδρυσε το πρώτο πρόγραμμα επιχειρηματικών MBA για επαγγελματίες.

Συμβούλευε μεγάλες, μικρές και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις, καθώς και κυβερνήσεις, περιλαμβανομένων αυτών των ΗΠΑ, του Καναδά και της Ιαπωνίας.

Παρείχε επίσης συμβουλευτικές υπηρεσίες σε μη-κερδοσκοπικές οργανώσεις και κυβερνητικές υπηρεσίες.

Τα τελευταία χρόνια ο Ντράκερ εστίασε την εργασία του σε οργανώσεις αρωγής όπως ο Στρατός της Σωτηρίας, η μη-κυβερνητική οργάνωση CARE και ο Αμερικανικός Ερυθρός Σταυρός. Παρέμενε επίτιμος διδάκτορας πολλών πανεπιστημίων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman