ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

« Πετυχημένος άντρας είναι αυτός που βγάζει περισσότερα λεφτά απ’ όσα μπορεί να ξοδέψει η γυναίκα του. Πετυχημένη γυναίκα είναι αυτή που βρήκε έναν τέτοιο άντρα». - Λάνα Τάρνερ

Tweet
Share
Tweet
Share

Η Λάνα Τάρνερ γεννήθηκε ως Julia Jean Mildred Frances Turner τον Φεβρουάριο του 1921 από πατέρα ανθρακωρύχο που σκοτώθηκε στα έξι της χρόνια, μετακόμισε μαζί με τη μητέρα της στο Σαν Φρανσίσκο, ανώνυμη και φτωχή. Ο πατέρας της είχε κερδίσει χρήματα σε χαρτοπαικτική λέσχη και την ώρα που πήγαινε να αγοράσει ένα ποδήλατο για τη Λάνα τον σκότωσαν και τον λήστεψαν.

Ευαίσθητη αλλά ταυτόχρονα ριψοκίνδυνη τουλάχιστον όσον αφορά τις σχέσεις με το άλλο φύλλο. Η ηθοποιός με την σπουδαία καριέρα στο Χόλιγουντ είχε πολυτάραχη ζωή. 8 γάμοι, εθισμός στο αλκοόλ ενώ είδε την κόρη της να σκοτώνει τον γκάνγκστερ εραστή της!.

Μέχρι και σήμερα ακόμα είναι σημείο αναφοράς για τη γυναικεία θηλυκότητα και ας είχε ύψος μόλις 1.60. Το Xόλυγουντ την ανακάλυψε και υπέγραψε το πρώτο της συμβόλαιο με την Metro Goldwyn Meyer σε ηλικία 16 ετών. Στην πρώτη της ταινία υποδύθηκε με χάρη και σεξουαλικότητα μεγάλης κοπέλας, μία μαθήτρια. Η εμφάνιση και ο ρόλος της προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις και το στενό της πουλόβερ που φόραγε στην ταινία, έμελε να γίνει μόδα σε όλες τις σταρ της εποχής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman