ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τι είναι οι Demisexual;

Tweet
Share
Tweet
Share

Πρόκειται για έναν σχτικά νεό όρο για τον σεξουαλικό προσαναταλοσμό που απαντάται όλο και πιο συχνά στο Διαδίκτυο. Σύμφωνα δε με την ιστοσελίδα demisexuality.org, ως “demisexual”ορίζονται οι άνθρωποι που αισθάνονται σεξουαλική έλξη πιο σπάνια σε σύγκριση με την πλειονότητα, ενώ ορισμένοι από αυτούς έχουν από ελάχιστο έως και ανύπαρκτο σεξουαλικό ενδιαφέρον.

Η συγγραφέας Merrill Williams σε άρθρο της στην Washington Post  ασχολήθηκε με τη διαδικασία εύρεσης της σεξουαλικοτητάς της και των χαρακτηριστικών της ως “demisexual”. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε: “Στα ραντεβού που έχω κάνει στη ζωή μου, συχνά περιγράφω την σεξουαλικότητά μου με την φράση ‘θέλω λίγο χρόνο μέχρι να εξοικειωθώ’ “.

«Πριν από χρόνια αισθανόμουν ενοχές για την απογοήτευση που μπορεί να ένιωθαν τα ραντεβού μου. Δεν θέλω να αισθάνομαι υποχρεωμένη ότι πρέπει να εξηγώ στους ανθρώπους για ποιο λόγο δεν είμαι έτοιμη να αισθάνομαι οικεία. Γενικά μου αρέσουν όσοι είναι έξυπνοι και έχουν αίσθηση του χιούμορ», συμπλήρωσε.

Η ιστοσελίδα επισημαίνει πως σε αντίθεση με την σεξουαλική συμπεριφορά, η σεξουαλική έλξη δεν μπορεί να ελεγχθεί ή να εξαναγκαστεί. Σε αντίθεση με τους ασέξουαλ, όπου κάποιος μπορεί να αισθάνεται λίγη έως καθόλου σεξουαλική έλξη ή ενδιαφέρον για σεξ, οι «ντεμισέξουαλ» αισθάνονται σεξουαλική έλξη, αλλά μόνο όταν έχουν βαθύ συναισθηματικό δεσμό με ένα άλλο πρόσωπο.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2023 Premium S.A. All Rights Reserved.