ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Γιατί σε όλες τις διαφημίσεις της Αpple οι οθόνες δείχνουν πάντα ώρα 9:41;

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Για τους δυνατούς παρατηρητές είναι γνωστό, για τους πιο επιφανειακούς ίσως και όχι, μα όσο και να ψάξετε στο διαδίκτυο ή στα καταστήματα, ένα είναι βέβαιο η ώρα που θα βρείτε στις φωτογραφίες των προϊόντων της Apple θα είναι πάντα 09:41.

Η ιστορία της όχι και τόσο τυχαίας επιλογής των ρολογιών ξεκινάει από παλιά. Συγκεκριμένα, το πρώτο νούμερο των προϊόντων έδειχνε ένα λεπτό αργότερα (σσ. 9:42). Όλα ξεκίνησαν όταν ένα πρωινό του 2007,  ο Steve Jobs ανακοίνωσε την κυκλοφορία του πρώτου iPhone, λέγοντας τη μαγική φράση "Σήμερα η Apple θα ξανάεφεύρει το τηλέφωνο"... Από τότε εμφανίστηκε στη γιγανοοθόνη πίσω τους το πρώτο iPhone, με ώρα φυσικά 9:42. Η ώρα όμως,άλλαξε το 2010, όταν παρουσιάστηκε το πρώτο iPad. Τη στιγμή των αποκαλυπτηρίων, το ρολόι έδειχνε 09:41. Από τότε καθιερώθηκε χωρίς κάποιο συγκεκριμένο λόγο, η ώρα των 09:41. Μάλιστα, αν παρατηρήσετε την ιστοσελίδα της Apple, τα iPhones, τα Macs αλλά και τα iPad, δείχνουν πάντα τη συγκεκριμένη ώρα. 

"Σχεδιάζουμε έτσι τις κεντρικές ομιλίες ώστε τα αποκαλυπτήρια των προϊόντων να γίνονται γύρω στις "...: 40", γιατί όταν εμφανιζεται το προϊόν στη γιγαντοοθόνη  θέλουμε η ώρα που θα γράφει επάνω να είναι κοντά στην αληθινή ώρα που δείχνουν τα ρολόγια του ακροατηρίου. Ξέρουμε πάντως ότι δεν θα είναι ακριβώς και 40΄", αναφέρει ο πρώην  iOS chief, Scott Forstall, σχετικά με την επιλογή της ώρας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2021 Premium S.A. All Rights Reserved.