ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ιπτάμενα ρομπότ σε θέση δημοσιογράφων

Tweet
Share
Tweet
Share

Ιπτάμενα ρομποτικά αεροσκάφη θα χρησιμοποιεί το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNN μετά από συμφωνία που υπέγραψε με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA). Στόχος είναι η πραγματοποίηση περαιτέρω δημοσιογραφικής έρευνας.

Μέχρι σήμερα σε γενικές γραμμές απαγορεύονταν ρητά η ιδιωτική χρήση των μικρών ιπτάμενων ρομποτικών σκαφών που επιτρέπει τη λήψη εικόνων και πληροφοριών.

Στέλεχος του CNN ανέφερε: «Στόχος μας είναι να αποκτήσουμε ανώτερο εξοπλισμό σε σχέση με τον ήδη υπάρχοντα και να διαθέτουμε τις επιλογές που μας προσφέρονται ώστε να παράγουμε ποιοτική βιντεο-δημοσιογραφία χρησιμοποιώντας μια ολόκληρη γκάμα ιπτάμενων ρομποτικών σκαφών και εγκαταστάσεων καμερών».

Oι προγραμματισμένες δοκιμές θα λάβουν χώρα σε συνεργασία με το Georgia Tech Research Institute, κέντρο ερευνών που εδρεύει στην Ατλάντα, όπως το καλωδιακό τηλεοπτικό δίκτυο του ομίλου Time Warner.

Το στέλεχος του CNN που σχολίασε το θέμα συμπλήρωσε: «Ελπίζουμε οι προσπάθειες αυτές να συμβάλουν στην ανάπτυξη ενός δυναμικού οικοσυστήματος, μέσα στο οποίο συσκευές κάθε τύπου και μεγέθους μπορούν να εξελιχθούν».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman