ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ρομπότ αγοράζει ναρκωτικά και συλλαμβάνεται

Tweet
Share
Tweet
Share

Ε, αυτή η ιστορία, αν μη τι άλλο, ξεπερνάει τη φαντασία ακόμα και του πιο ευφάνταστου έμπορου ναρκωτικών. Είναι αλήθεια και αναφέρεται στο πώς ένα ρομπότ εφοδιασμένο με ένα εβδομαδιαίο προϋπολογισμό των $ 100 δολαρίων σε Bitcoin κατάφερε να αγοράσει: ναρκωτικά χάπια Ecstasy, ένα ουγγρικό διαβατήριο και ένα καπέλο του μπέιζμπολ με μια ενσωματωμένη κάμερα, πριν να συλληφθεί, σύμφωνα με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του CNBC.

Το «αυτοματοποιημένο ηλεκτρονικό  ρομπότ για ψώνια» δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του περασμένου έτους από την ελβετική ομάδα τέχνης “! Medien gruppe Bitnik”, με σκοπό να εξερευνήσει τον "σκοτεινό υπόκοσμο” του Διαδικτύου.

Κάθε εβδομάδα, λοιπόν, το ρομπότ λάμβανε την αξία των $ 100 δολαρίων σε Bitcoin, το “σκληρό” ιντερνετικό νόμισμα, το “cryptocurrency” όπως αποκαλείτε, και ήταν προγραμματισμένο να αγοράζει τυχαία κάτι από την ηλεκτρονική αγορά του "σκοτεινού διαδικτύου". Μια αγορά, όπου οι αγοραστές μπορούν να αγοράσουν από ναρκωτικά μέχρι και άλλα παράνομα πράγματα. Τα οποία, το ρομπότ ζήτησε να παραδοθούν σε μια  ελβετική γκαλερί τέχνης με το όνομα  “Kunst Halle St Gallen”.

Το ρομπότ βαφτίστηκε "Random darknet Shopper" και στις  αγορές που έκανε συμπεριλαμβανόταν ένα ουγγρικό διαβατήριο, χάπια έκστασης, πλαστά τζιν Diesel, ένα κουτί Sprite, με μια τρύπα  προκειμένου να κρύψει κάποιος μετρητά, Nike trainers, ένα καπέλο του μπέιζμπολ με μια κρυφή κάμερα, τσιγάρα και η συλλογή e-book του "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών".

Ίσως ήταν αναμενόμενο το ρομπότ και οι καλλιτεχνικοί δημιουργοί του να είχαν  περιπέτειες  με το νόμο. Όπως κι έγινε. Τον Ιανουάριο του 2015, η Ελβετική αστυνομία κατάσχεσε το ρομπότ και τις παράνομες αγορές του.

Ωστόσο, τρεις μήνες αργότερα, ο "Random darknet Shopper" επιστράφηκε στο ! Mediengruppe Bitnik, μαζί με όλες τις αγορές του, εκτός, βέβαια, από τα χάπια έκστασης (επίσης γνωστά ως MDMA) , τα οποία καταστράφηκαν από τις ελβετικές αρχές.

Οι καλλιτέχνες πίσω από το ρομπότ τη γλίτωσαν χωρίς καμία χρέωση.

"Αυτή είναι μια μεγάλη ημέρα για το ρομπότ, για εμάς και για την ελευθερία της τέχνης είπε το γκρουπ της ! Mediengruppe Bitnik, σε ένα blog post την περασμένη εβδομάδα. "Με την  εντολή για την απόσυρση της ποινικής δίωξης, ο εισαγγελέας δήλωσε “ότι η κατοχή της ποσότητας του ναρκωτικού έκστασης ήταν πράγματι ένα εύλογο μέσο για να πυροδοτήσει μια  δημόσια συζήτηση σχετικά με τα εκθέματα της περίφημης έκθεσης."

Πηγή:  CNBC



Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman