ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Πιείτε άφοβα και αδυνατίστε

Tweet
Share
Tweet
Share

Αντικαταστήστε τη γυμναστική με το κόκκινο κρασί. Δεν σας κοροϊδεύουμε. Το Penna εντόπισε μια έρευνα η οποία υποστηρίζει ότι το κόκκινο κρασί αδυνατίζει. Η νέα επιστημονική έρευνα σας επιτρέπει να πιείτε ένα ποτηράκι παραπάνω, καθώς σύμφωνα με τα ευρήματά της, το κόκκινο κρασί περιέχει ένα συστατικό, τη ρεσβερατρόλη (συναντάται στα σταφύλια και τα μούρα) που μετατρέπει το «κακό» λίπος σε καφέ λίπος και το οποίο θεωρείται το χρήσιμο για τον οργανισμό. Για να μην μπλέκουμε σε πολλές λεπτομέρειες, κρατήστε το πιο σημαντικό: Μπορούμε πλέον να πίνουμε κόκκινο κρασί, επικαλούμενοι λόγους διαίτης.

 

Οι επιστήμονες έδωσαν σε ποντίκια ποσότητα ρεσβερατρόλης που αντιστοιχεί σε 340 γραμμάρια χυμού ημερησίως. Διαπίστωσαν ότι παρά την αυξημένη σε θερμίδες δίαιτα που ακολουθούσαν τα ποντίκια, πήραν 40% λιγότερο βάρος από τα άλλα ποντίκια στα οποία δεν χορηγήθηκε η ρεσβερατρόλη.

mesi perimetros

Πρακτικά αυτό που προσθέτει η ουσία αυτή, όπως εκτιμούν οι επιστήμονες, είναι ότι ενισχύει τις καύσεις του οργανισμού. Παρά την αυξημένη πρόσληψη θερμίδων, επιταχύνεται η διαδικασία καύσης τους, με αποτέλεσμα να βοηθιούνται στο να μην πάρουν πολύ βάρος. Σε περίπτωση δε, που ακολουθηθεί χαμηλή θερμιδική δίαιτα, η απώλεια βάρους, μαζί με την κατανάλωση ρεσβερατρόλης θεωρείται δεδομένη.

«Οι πολυφαινόλες στα φρούτα, μεταξύ των οποίων και η ρεσβερατρόλη, αυξάνει την οξείδωση του λίπους ώστε να μην επιβαρυνθεί ο οργανισμός. Μετατρέπουν το λευκό λίπος (κακό λίπος) σε καφέ λίπος (καλό λίπος) το οποίο με τη σειρά του καίει τα λιπίδια μετατρέποντάς τα σε ενέργεια. Αποτέλεσμα είναι να καταπολεμάται η παχυσαρκία αλλά και οι μεταβολικές δυσλειτουργίες.» εξηγεί ο επικεφαλής της έρευνας καθηγητής Min Du, από το Washington State University.

Τα ευρήματα της έρευνας δημοσιεύθηκαν στο International Journal of Obesity.

Πηγή: telegraph

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman