ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Το μυστήριο μιας πρωτοφανούς κλοπής

Tweet
Share
Tweet
Share

Ένα πρωτοφανές κύμα εγκληματικότητας σαρώνει τις τελευταίες ημέρες τις γειτονιές της Αγγλίας. Οι κάτοικοι τα βράδια κοιμούνται, ενώ τα πρωινά που ξυπνούν αντικρίζουν τα αυτοκίνητά τους ξεχαρβαλωμένα. Μέχρι στιγμής τα θύματα είναι εκατοντάδες, ενώ οι Αρχές αναζητούν τους υπεύθυνους με κάθε τρόπο.

«Δεν πίστευα στα μάτια μου. Ένας γείτονας με ξύπνησε για να δω τι είχε συμβεί. Το μισό αυτοκίνητο –το οποίο είναι Vauxhall Corsa- έλειπε, είχαν κλέψει το καπό, τον προφυλακτήρα, τα φώτα της μπροστινής μεριάς και το ψυγείο», σημειώνει η 43χρονη Lisa Frankland, ακόμα ένα θύμα του φαινομένου. Το ποσό που χρειάστηκε να δαπανήσει η γυναίκα για την επισκευή ήταν 5.000 δολάρια, ενώ ξόδεψε επιπλέον χρήματα για να μεταφέρεται με το ταξί, προκειμένου να πηγαίνει στη δουλειά της.

 83982115 lisa

Η τοπική αστυνομία έχει δεχτεί παραπάνω από 500 καταγγελίες μέσα σε λίγες ημέρες και όλες αφορούν μοντέλα Vauxhall Astra και Corsa από τον Αύγουστο του 2013. Σε 150 περιπτώσεις η ζημιά ήταν τόσο εκτεταμένη που δεν μπορούσε να επισκευαστεί.

Αρχικά οι ληστές «χτυπούσαν» σπάνια, το τελευταίο ωστόσο διάστημα οι επιθέσεις έχουν αυξηθεί σημαντικά. Από τον Απρίλιο του 2015 συγκεκριμένα καθημερινά καταγράφονται πέντε με δέκα περιστατικά. Οι δράστες πραγματοποιούν τις ληστείες στις 2:00-4:00 τα ξημερώματα, ενώ προτιμούν τις κατοικημένες περιοχές και τα αυτοκίνητα που βρίσκονται σε γκαράζ.

 83982114 brush

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως ένα από τα περιστατικά έχει καταγραφεί σε κάμερα, ωστόσο οι αστυνομικοί δεν μπορούν να καταλήξουν. Δύο άνδρες ανοίγουν τη μπροστινή πλευρά ενός Corsa, ενώ όταν η γάτα ενός γείτονα αρχίζει να νιαουρίζει έντονα αφού τους είδε, εκείνοι συνεχίζουν ανενόχλητοι. Η ιδιαιτερότητα των κλοπών είναι πως ληστεύουν αυτοκίνητα μόνο συγκεκριμένης μάρκας, κάτι το οποίο προβληματίζει ιδιαίτερα τους ειδικούς.

«Οι κλέφτες έχουν κάνει μεγάλο τζίρο. Ήδη μέχρι αυτή τη στιγμή οι απώλειες των αυτοκινήτων στοιχίζουν πάνω από 10.000 λίρες», σημειώνει ντετέκτιβ που παίρνει μέρος στην έρευνα. «Η μεγάλη τους επιτυχία αποδεικνύει πως έχουμε να κάνουμε με ένα καλά οργανωμένο δίκτυο που πιθανότατα επεκτείνεται σε ολόκληρη τη χώρα», προσθέτει.

 83996142 behind

«Είμαστε όλοι αναστατωμένοι στη γειτονιά αλλά και πολύ θυμωμένοι. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάνουν κάτι τέτοιο και ανησυχώ που οι Αρχές δεν μπορούν να βρουν την άκρη», αναφέρει η Frankland μιλώντας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman