ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ερωτευμένοι πρόσφυγες

Tweet
Share
Tweet
Share

Ανθρώπινες ερωτικές ιστορίες συνυφασμένες άρρηκτα με τον πόνο και την απόγνωση ξετυλίγονται καθημερινά στα παράλια της Μεσογείου. Εκεί όπου καταφτάνουν οι πρόσφυγες, oι άνθρωποι εκείνοι που άφησαν την πατρίδα τους για να γλιτώσουν από τα πυρά του πολέμου. Για να διεκδικήσουν μια αξιοπρεπή ζωή μακριά από τις βόμβες και την απώλεια.

Το Σεπτέμβριο που πέρασε στο διαδίκτυο κυκλοφόρησε η φωτογραφία του Zsίros István από την Ουγγαρία προκαλώντας συγκίνηση. Ο ίδιος απαθανάτισε ένα ζευγάρι προσφύγων που αγκαλιασμένο στέκεται ακόμα όρθιο στην πλατεία. Τις προάλλες στη Λέσβο και συγκεκριμένα στη Σκάλα Συκαμιάς έφτασαν δύο επίσης ερωτευμένοι πρόσφυγες. Οι δύο άνθρωποι κοιτούν ο ένας τον άλλον στα μάτια, σαν να υπόσχονται πως θα επιβιώσουν.

10629651 965040766895056 568681927143767855 n

Ένα άλλο περιστατικό αναδύεται από τις ακτές της Σάμου. Μια σουηδική εφημερίδα ξεκίνησε εκστρατεία για να βρεθεί ο ιδιοκτήτης μιας ερωτικής επιστολής που πρόσφατα ξεβράστηκε στο νησί και η οποία είχε γραφτεί από κάποιον πρόσφυγα.

Ένας δημοσιογράφος που μετέβη στον τόπο για να καταγράψει την προσφυγική κρίση για λογαριασμό της σουηδικής εφημερίδας Aftonbladet, βρήκε το γράμμα σε μια αδιάβροχη τσάντα σε μια παραλία όπου καταφτάνουν καθημερινά καράβια γεμάτα πρόσφυγες από την Τουρκία.

Η εφημερίδα ζητά την βοήθεια του κόσμου για να επιστραφεί το ερωτικό γράμμα στον νόμιμο ιδιοκτήτη του. «Ίσως να είναι μαζί, ίσως η ζωή να τους ανάγκασε να χωριστούν (…) Ζητάμε από όσους διαβάζουν αυτό το άρθρο να το μοιραστούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να βρεθεί ο κάτοχός του», αναφέρει η εφημερίδα.

Στο άρθρο δημοσιεύεται επίσης ένα απόσπασμα από το γράμμα: «Ρόουζ, σου υπόσχομαι, θα σε αγαπώ μέχρι το τελευταίο λεπτό της ζωής μου. Σου υπόσχομαι, δεν θα αφήσω τίποτα να μας χωρίσει, ότι κι αν συμβεί».

newego LARGE t 1101 54599594 type12713

Το ερωτικό γράμμα βρέθηκε στις 29 Οκτωβρίου και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα γραφεία της εφημερίδας στην Στοκχόλμη. Γραμμένο στα αραβικά, το γράμμα φέρει την υπογραφή Hamody, ένα ψευδώνυμο που χρησιμοποιείται συχνά αντί των ονομάτων Μοχάμεντ ή Αχμέντ.

Όπου υπάρχει έρωτας υπάρχει και ζωή…

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman