ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

H Αλόννησος πετά τις σακούλες στα σκουπίδια!

Tweet
Share
Tweet
Share

Στόχο να απαλλαγεί από τις πλαστικές σακούλες και την περιβαλλοντική επιβάρυνση από τη χρήση τους βάζει η Αλόννησος.

Για την ακρίβεια ο δήμος του νησιού σε συνεργασία με το Δίκτυο Μεσόγειος SOS και την Mom ( Εταιρεία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας) ξεκίνησαν σήμερα αυτό το εγχείρημα, κάνοντας την Αλόννησο το πρώτο ελληνικό νησί που κάνει πράξη το πρόγραμμα.

Σύμφωνα με το δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS και άλλοι δήμοι της Ελλάδας έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στην συγκεκριμένη πρωτοβουλία και να καταργήσουν τη χρήση πλαστικής σακούλας.

Το πρόγραμμα με τίτλο «Αλόννησος χωρίς πλαστικές σακούλες», φιλοδοξεί να συμβάλει στην προστασία του παράκτιου και θαλάσσιου περιβάλλοντος της Αλοννήσου, όπου υπάρχει ένας σημαντικός πληθυσμός της μεσογειακής φώκιας, Monachus monachus.

443e04331e751e8083571826e98263e5 567x330

Μέρος του προγράμματος είναι να διανεμηθούν στα νοικοκυριά του νησιού 2.000 πάνινες, επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες από βαμβάκι και να υλοποιηθούν δράσεις εκπαίδευσης μαθητών, βιωματικά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς, καθώς και εργαστήρια συμμετοχικών διαδικασιών με τη συμμετοχή των τοπικών φορέων. Στα πλάνα του προγράμματος είναι επίσης να αναδειχτεί η Αλόννησος ως προορισμός εναλλακτικού τουρισμού.

allonisos apoxaira tin plastiki sakoula 597x330

Οι πλαστικές σακούλες δρουν ενάντια στο περιβάλλον ενώ παράλληλα είναι ένα τρανό παράδειγμα για τον τρόπο με τον οποίο η ανθρώπινη δραστηριότητα υπονομεύει τη φύση. Εκτιμάται ότι το 2010 στην Ευρώπη χρησιμοποιήθηκαν 98,6 δισ. πλαστικές σακούλες(Bio Intelligence Service, 2011). Σύμφωνα με την ίδια έκθεση, στην Ελλάδα καταναλώνονται 269 σακούλες ανά άτομο/έτος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2023 Premium S.A. All Rights Reserved.