ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Στάση για τουαλέτα στη Ρώμη

Tweet
Share
Tweet
Share

Το ταξίδι προς πιο ζεστό κλίμα ξεκίνησαν εκατομμύρια αποδημητικά πουλιά, με σχετική καθυστέρηση. Υπό κανονικές συνθήκες η διαδρομή προς το νότο ξεκινά για τα πουλιά το Νοέμβριο, ωστόσο οι πολύ υψηλές θερμοκρασίας, που σημειώθηκαν φέτος καθυστέρησαν το μεγάλο ταξίδι.

Μέχρι εδώ, τα πράγματα κυλούν σχετικά φυσιολογικά. Στο δρόμο όμως προς τη ζέστη, εκατομμύρια πουλιά, κυρίως ψαρόνια (γνωστά και ως μαυροπούλια) αποφάσισαν να υπακούσουν στο κάλεσμα της φύσης. Κι έτσι περνώντας πάνω από τη Ρώμη τα εκατομμύρια αποδημητικά πουλιά άφησαν τα περιττώματά τους πάνω από την ιστορική πόλη. Αποτέλεσμα ήταν η Ρώμη να βυθιστεί στα δύσοσμα περιττώματα των πουλιών.

mini birds

Η κατάσταση ήταν τόσο τραγική που οι αρχές της πόλης αναγκάστηκαν να κλείσουν αρκετούς δρόμους προκειμένου να προχωρήσουν σε εκτεταμένο καθαρισμό δρόμων και κτιρίων για λόγους υγιεινής, αισθητικής αλλά και δημόσιας ασφάλειας. Το νερό από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις, τα φύλλα των δέντρων και οι κουτσουλιές των πουλιών μετατράπηκαν σε ένα εξαιρετικά ολισθηρό μείγμα, με συνέπεια να καταγραφούν δεκάδες ατυχήματα, πτώσεις μοτοσικλετιστών και πεζών μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Σε πολλούς δρόμους μάλιστα άπλωσαν άμμο.

πουλιά

Φέτος η ιταλική πρωτεύουσα κλήθηκε να «φιλοξενήσει» σχεδόν 4 εκατ. πουλιά έναντι ενός εκατομμυρίου που φιλοξενούνταν συνήθως με αποτέλεσμα πολλά αξιοθέατα της πόλης, παγκάκια αλλά ακόμη και αυτοκίνητα να ντυθούν στις… κουτσουλιές.

Προσποίηση απειλής

Οι αρχές αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μετάδοση ήχων αρπακτικών πουλιών από μεγάφωνα ώστε να απομακρυνθούν ταχύτερα τα μαυροπούλια, ενώ επιστρατεύτηκαν και πέντε γεράκια από το Τέξας για να τα διώξουν. Τα πέντε γεράκια βέβαια δεν κατάφεραν να κάνουν πολλά και τώρα στη Ρώμη περιμένουν την πτώση της θερμοκρασίας που θα οδηγήσει τα αποδημητικά πουλιά προς τον θερμότερο νότο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman