ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Καταστράφηκαν λόγω...υπερβολικής τύχης

Tweet
Share
Tweet
Share

Τρεις είναι οι μεγάλοι νικητές του αστρονομικού ποσού των 1,6 δισ. δολαρίων που έδωσε το Powerball, στο μεγαλύτερο τζακποτ στην ιστορία του παιχνιδιού. Ωστόσο, λίγες ημέρες μετά την κλήρωση, οι νέοι Κροίσοι των ΗΠΑ παραμένουν εξαφανισμένοι και δεν έχουν δώσει σημάδια ζωής.

Τα τυχερά δελτία πουλήθηκαν στην Καλιφόρνια, την Φλόριντα και το Τενεσί και καθένα από αυτά, κερδίζει 528,8 εκατομμύρια δολάρια. Με αφορμή το θέμα, οι NewYorkTimes φέρνουν στο φως τις σκοτεινές ιστορίες προηγούμενων νικητών, στις οποίες αποδεικνύεται πανηγυρικά, ότι το χρήμα δεν φέρνει πάντα την ευτυχία…

Ο Urooj Khan ήταν ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας στο Σικάγο με πάθος τα τυχερά παιχνίδια λοταρίας. Το πάθος του «πληρώθηκε» το 2012 όταν σε ένα από αυτά τα παιχνίδια κέρδισε 1 εκατ. δολάρια. Ένα μήνα αργότερα βρέθηκε νεκρός από δηλητηρίαση. Η αστυνομία ερεύνησε την υπόθεση, αλλά δεν μπόρεσε να βρει τον ένοχο και να του αποδώσει κατηγορίες για την δολοφονία. Την κληρονομιά, και το 1 εκατ. δολάρια από το τυχερό παιχνίδι πήγαν στη γυναίκα και την κόρη του.

Ο Abraham Shakespeare, εργαζόταν περιστασιακά σε επιχειρήσεις υγιεινής, όταν με ένα δελτίο κέρδισε τζακπότ παιχνιδιού και έβαλε στην τράπεζα 17 εκατ. δολάρια το 2006. Ο Shakespeare γνώρισε την Dorice Moore και σπατάλησαν το μεγαλύτερο μέρος των κερδών. Τρία χρόνια αργότερα δολοφονήθηκε από την «φίλη» του η οποία κατάφερε πριν από τη δολοφονία να τον κάνει να γράψει στο όνομά της τις καταθέσεις που ελιχαν απομείνει ύψους 1,3 εκατ. δολαρίων και το σπίτι του. Όταν δολοφονήθηκε είχε στο όνομά του μόλις 14.000 δολάρια. Η Moore καταδικάστηκε σε ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Ο Mack Metcalf και η δεύτερη σύζυγός του Virginia G. Merida κέρδισαν σε μεγάλο τζακπότ 34 εκατ. δολάρια το 2000. Αμέσως αγόρασαν σπίτι και ξεκίνησαν να χαλάνε τα χρήματά τους αγοράζοντας ότι πιο απίθανο τους ερχόταν στο μυαλό, όπως εξωτικά ζώα, ταραντούλες και μεγάλα φίδια. Ο Metcalf πέθανε από επιπλοκές που προκάλεσε η κατανάλωση αλκοόλ το 2003 και δύο χρόνια αργότερα το πτώμα της γυναίκας του βρέθηκε σε προχωρημένη αποσύνθεση πάνω στο κρεβάτι του σπιτιού τους. Οι αρχές απέδωσαν το θάνατο σε υπερβολική δόση ναρκωτικών.

Το 2006 η Victoria Jackson από τη Φλόριντα κατηγορήθηκε για τη δολοφονία του κουνιάδου της, Jeffrey Dampier, ο οποίος είχε κερδίσει είχε κερδίσει σε τζακποτ 20 εκατ. και είχε ανοίξει μαγαζί που πούλαγε ποπ κορν. Η Jackson μαζί με το φίλο της κάλεσαν ένα βράδυ στο σπίτι τους τον Jeffrey Dampier και προχώρησαν στο σχέδιο δολοφονίας του, τον ανάγκασαν να μπει στο αυτοκίνητο, τον οδήγησαν σε ερημική τοποθεσία και τον πυροβόλησαν στο κεφάλι.

Η Ibi Roncaioli, κέρδισε σε κλήρωση 5 εκατ. δολάρια το 1991. Αμέσως έδωσε από 800.000 δολάρια στους δύο γιους της και 2 εκατ. δολάρια σε ένα τρίτο γιο που κανείς στην οικογένεια δεν γνώριζε την ύπαρξή του. Το 2008 ο άνδρας της κρίθηκε ένοχος για την δολοφονία της συζύγου του, σύμφωνα με το δικαστήριο, κίνητρο του άνδρα ήταν ότι η σύζυγός του, είχε αφήσει πολύ λίγα χρήματα για την περίοδο της συνταξιοδότησής τους.

Ο Alex και η Rhoda Toth κέρδισαν 24 εκατ. δολάρια το Μάιο του 1990. Τα χρήματα και ο τρόπος με τον οποίο θα τα κατανάλωναν δημιούργησε μεγάλα προβλήματα στην οικογένεια και κατηγορήθηκαν ότι έκρυβαν μεγάλα ποσά από την εφορία. Η οικογένεια χρεοκόπησε το 2001 και όπως λέει η Rhoda, τα χρήματα μας αποξένωσαν και χάσαμε πολλούς φίλους και μέλη της οικογένειάς μας. Κάποιες φορές εύχομαι να μπορούσαμε να τα δίναμε πίσω».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman