ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης- 21 Εικαστικοί για τον Σεφέρη

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

"Στὸ μεταξὺ πολλὲς φορὲς μοῦ φαίνεται πὼς εἶναι πιὸ καλὰ νὰ κοιμηθεῖς
παρὰ νὰ βρίσκεσαι ἔτσι
χωρὶς σύντροφο καὶ νὰ ἐπιμένεις τόσο.
Καὶ τί νὰ κάνεις μέσα στὴν ἀναμονή, καὶ τί νὰ πεῖς;
Δὲν ξέρω. Κι οἱ ποιητὲς τί χρειάζονται σ᾿ ἕνα μικρόψυχο καιρό;".

Γιώργος Σεφέρης

Με αφορμή την Ημέρα Ποίησης τη Δευτέρα 21 Μαρτίου, εγκαινιάζεται στην αίθουσα Τέχνης ΙΑΝΟΣ η ομαδική έκθεση με τίτλο «Με τον τρόπο του Γ.Σ.».

 

Ενα εικαστικό αφιέρωμα στον κορυφαίο ποιητή Γιώργο Σεφέρη με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης. Ελληνες εικαστικοί, καλούνται να εμπνευστούν από τον νομπελίστα ποιητή και παρουσιάζουν τα έργα τους υπό την επιμέλεια της Ιριδας Κρητικού.

Μπλάτσιος Μάρκος

Στην έκθεση, τοπία της ζωής και της έμπνευσης, απόπειρες προσωπογραφίας-πορτρέτου του ιδίου, σκηνές από την Ελλάδα των δύο μεγάλων πολέμων και της ταραχώδους πολιτικής και κοινωνικής καθημερινότητας που τους ακολούθησε, έμπνευση από συγκεκριμένα ποιήματα και εικονογραφήσεις στίχων, αλλά και αξιόλογες συνεργασίες του καλλιτέχνη, προβάλλουν ένα ικανό πλέγμα εικόνων που «σκιαγραφεί» την προσωπικότητα του σημαντικού Ελληνα ποιητή.

Ανδρέας Μαράτος

Μελετοπούλου Στέλλα

Συμμετέχουν: Νεκτάριος Αποσπόρης, Σίσσυ Βαμβακά, Ανδρέας Γεωργιάδης, Σάββας Γεωργιάδης, Δημήτρης Γιαννέλος, Δικαία Δεσποτάκη, Κωνσταντίνος Έσσλιν, Λένα Ζευγαρίδου, Ανδρέας Μαράτος, Βαρβάρα Μαυρακάκη, Στέλλα Μελετοπούλου, Τίμος Μπατινάκης, Παναγιώτης Μπελντέκος, Άννα Μπίλη, Μάρκος Μπλάτσιος, Γεωργία Μπλιάτσου, Γεύσω Παπαδάκη, Μαίρη Παππά, Μαρία Πάστρα, Στέλιος Πετρουλάκης, Άντζελα Πετροχείλου, Νίκη Πρόκου, Γιώργος Σαλταφέρος, Βασίλης Σούλης, Πηγή Σπυράτου, Μαρίνα Στελλάτου, Γιώργος Ταξίδης, Ελευθερία Τσέικο, Κατερίνα Τσεμπελή, Βιργινία Φιλιππούση, Στεφανία Χαρσούλα, Αθηνά Χατζή, Αριστείδης Χρυσανθόπουλος.

Γεύσω Παπαδάκη

Μαρίνα Στελλάτου

Η έκθεση διοργανώνεται από την IANOS Αίθουσα Τέχνης σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Φιλίππων. Μετά την Αθήνα θα παρουσιαστεί στην Καβάλα (τους καλοκαιρινούς μήνες), στο πλαίσιο του φετινού αφιερώματος του Φεστιβάλ στον Έλληνα νομπελίστα ποιητή.
Από 21 Μαρτίου έως 6 Μαΐου  
IANOS Αίθουσα Τέχνης
Αθήνα: Σταδίου 24, 210-3217917

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2022 Premium S.A. All Rights Reserved.