ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ημερίδα με τίτλο "Το παιδί πρόσφυγας" από το Εθνικό Συμβούλιο Ελληνίδων

Tweet
Share
Tweet
Share
Συνημμένα αρχεία:

Πάνω από ένα εκατομμύριο άτομα εισήλθαν στην Ελλάδα από τις αρχές του 2015 ως σήμερα, τα περισσότερα από τα ανατολικά θαλάσσια σύνορα της χώρας μας. Το 90% αυτών προέρχονται από χώρες, που διεθνώς έχουν αναγνωριστεί ως «παραγωγές προσφύγων». Το 40% των ξεριζωμένων είναι παιδιά. Τουλάχιστον 1000 απ' αυτά βρίσκονται στην Ελλάδα ασυνόδευτα.

* Τι γίνονται όλα αυτά τα παιδιά;

* Ποια τύχη τα περιμένει;

* Ποιες οι ευθύνες των χωρών που τα «υποδέχονται»;

* ΠΩΣ και ΑΝ εξασφαλίζονται τα δικαιώματα τους;

* Ποιοι οφείλουν να κάνουν κάτι και τι;;;

Σε όλα αυτά τα ερωτήματα θα δοθούν απαντήσεις κατά την ημερίδα με τίτλο «ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ», που οργανώνει το Εθνικό Συμβούλιο Ελληνίδων (ΕΣΕ) σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, τη Δευτέρα 6 Ιουνίου στο Πνευματικό Κέντρο, Ακαδημίας 50, αίθουσα Κωνσταντίνος Καβάφης.

Συμμετέχουν με εισηγήσεις τους ο Επίσκοπος Βελεστίνου, Σεβασμιότατος Δαμασκηνός, η ευρωβουλευτής, κα Μαρία Σπυράκη, η αντιστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ κα Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, ο Πρόεδρος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, κος Αντώνης Αυγερινός, η Βοηθός Τομέα Προστασίας της Ύπατης Αρμοστείας, κα Ξένια Πασσά, η εισαγγελέας ανηλίκων κα Κατερίνα Κολιοκώστα, ο αντιδήμαρχος του Δήμου Αθηναίων, κος Λευτέρης Παπαγιαννάκης, η δικηγόρος κα Νίνα Τζέλη, η εκπαιδευτικός κα Θεοδοσία Πενταρβάνη και άλλοι.

Έναρξη ώρα 10.00 π.μ - Το ακριβές πρόγραμμα επισυνάπτεται.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman