ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ο τιμοκατάλογος στη Νάξο που έγινε Viral

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Ο Κριστιάν Χέντερσον, ερευνητής της Σχολής Ανατολικών και Αφρικανικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (SOAS) είχε την περιέργεια να διαβάσει το οπισθόφυλλο του τιμοκαταλόγου σε ένα εστιατόριο της Νάξου όπου του αρέσει να απολαμβάνει τις διακοπές του. Έκπληκτος διαπίστωσε ότι είχε μπροστά του, ένα μικρό πολιτικό μανιφέστο για όσα υφίσταται η Ελλάδα στους μνημονιακούς καιρούς. Όταν το ανέβασε στον λογαριασμό του στο twitter, έγινε μέσα σε λίγες ώρες viral. 

Στο πίσω μέρος ο κατάλογος πέρα από το κλασσικό μήνυμα «ο καταναλωτής δεν είναι υπεύθυνος να πληρώσει, αν δεν λάβει τη νόμιμη απόδειξη», υπήρχει και ένα εκτενές μήνυμα αναφορικά με την ελληνική κρίση. Στο μήνυμα διαβάζουμε:

«Ο καταναλωτής πρέπει επίσης να γνωρίζει ότι τα χρήματα που η ελληνική κυβέρνηση λαμβάνει από το φορολογικό σύστημα δίνεται στις τράπεζες για να πληρώσουν ένα χρέος που οι ίδιες δημιούργησαν μαζί με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Πληρώνουμε φόρους για να ζούμε στην φτώχεια και την ανεργία, παρακολουθώντας την κατάρρευση της δημόσιας εκπαίδευσης και του συστήματος υγείας.

Η βρώμικη δουλειά γίνεται από τους πολιτικούς οι οποίοι συμμορφώνονται υπάκουα στις πολιτικές των πλούσιων και ισχυρών.

 Όλοι αυτοί οι άνθρωποι και οι θεσμοί οι οποίοι έχουν δημιουργήσει αυτό που αποκαλούν «οικονομική κρίση» απαιτούν από εμάς να είμαστε νομοταγείς και να πληρώνουμε τους φόρους μας»

 

 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.