ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Το καλοκαίρι έφτασε! Έχετε φάει πιο νόστιμο παγωτό;

Tweet
Share
Tweet
Share

Καλοκαιράκι χωρίς παγωτό γίνεται; Δεν γίνεται. Για σήμερα, λοιπόν, μια πολύ εύκολη συνταγή για παγωτό βανίλια με φρέσκα, ζουμερά κεράσια, που θα ικανοποιήσει μικρούς και μεγάλους!

 

Υλικά:

  • 500 γρ γάλα
  • 500 γρ κρέμα γάλακτος
  • 130 γρ κρόκος αυγού
  • 300 γρ ζάχαρη
  • 2 βανίλιες ολόκληρες
  • 300 γρ κεράσια
  • ζάχαρη καστανή

cherry 2

Μέθοδος:

  1. Βάζουμε το μπολ της παγωτομηχανής στην κατάψυξη από το προηγούμενο βράδυ ώστε να είναι εντελώς παγωμένο πριν το χρησιμοποιήσουμε.
  2. Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα κεράσια και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι. Πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη και ψήνουμε στους 150 βαθμούς. Σκοπός είναι τα κεράσια να βγάλουν τα πολλά υγρά τους, έτσι ώστε να μην σχηματιστούν κρύσταλλοι στο παγωτό και να έχει λεία υφή. Προσέχουμε, όμως, να μην τα παραψήσουμε και ξεραθούν
  3. Αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και τα ψιλοκόβουμε.
  4. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τους κρόκους και τη ζάχαρη με τον αυγοδάρτη.
  5. Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε την κρέμα και το γάλα.
  6. Χαράζουμε τις βανίλιες κατά μήκος, αφαιρούμε τους σπόρους και τους ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Μέσα ρίχνουμε και τις βανίλιες, τις οποίες αργότερα θα αφαιρέσουμε. Αφήνουμε να πάρουν βράση, ανακατεύοντας καλά ώστε η βανίλια να βγάλει τα αρώματά της.
  7. Όταν βράσουν, χύνουμε το μείγμα της κατσαρόλας στο μπολ με τα αυγά και χτυπάμε καλά με τον αυγοδάρτη.
  8. Επιστρέφουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, ώσπου να πήξει λίγο.
  9. Αφαιρούμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε σε πλαστικό δοχείο με καπάκι. Η βάση του παγωτού πρέπει να μπει στο ψυγείο και να κρυώσει πολύ καλά πριν το χτυπήσουμε στη μηχανή.
  10. Όταν είναι έτοιμο, γεμίζουμε τον κάδο της παγωτομηχανής και το χτυπάμε ώσπου να γίνει παχύρρευστο.

cherry 6

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα δοχείο και διπλώνουμε μέσα τα κεράσια μας. Κλείνουμε καλά και τοποθετούμε στην κατάψυξη για αρκετές ώρες ώσπου να παγώσει. Η οικογένεια φυσικά θα έρχεται ανά τακτά διαστήματα να σας ρωτάει “ΠΟΤΕ ΘΑ ΦΑΜΕ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ;” και εσείς επιδεικνύοντας ιώβεια υπομονή θα τους απαντάτε ξανά και ξανά “δεν πάγωσε ακόμα”. Ώσπου, βέβαια, κάποια στιγμή -αναπόφευκτα- θα παγώσει και θα εξαφανιστεί σε χρόνο dt.

Εάν σας αρέσει να φτιάχνετε παγωτό, επενδύστε σε μια μικρή παγωτομηχανή – δεν είναι ακριβές και κάνουν μεγάλη διαφορά στην υφή. Εάν δεν έχετε παγωτομηχανή, μη στενοχωριέστε! Μπορείτε να φτιάξετε τη συνταγή με τον ίδιο τρόπο, απλά όταν βάλετε το παγωτό στην κατάψυξη, φροντίστε κάθε μία ώρα να το βγάζετε, να το ανακατεύετε και να το ξαναβάζετε μέσα, έτσι ώστε να γίνει πιο λείο και να κρυσταλλιάσει όσο το δυνατόν λιγότερο.

Madame Gâteaux είναι chef pâtissier και ειδικεύεται στο afternoon tea.
Mπορείτε να τη βρείτε στην ιστοσελίδα της Madame Gâteaux, στο facebook και το instagram.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman