ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Πόσο ακόμα θα σας παρακολουθούν;

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Ίσως η Google έχει ηχογραφήσει ο,τιδήποτε έχετε πει εδώ και χρόνια ενώ πολύ πιθανό να μπορείτε να βρείτε τα αρχεία στο διαδίκτυο. Τρομακτικό; Η εταιρεία χωρίς να το έχετε συνειδητοποιήσει ηχογραφεί πολλές από τις συζητήσεις των ανθρώπων σε μια προσπάθεια να βελτιώσει τις υπηρεσίες αναγνώρισης γλώσσας και τα εργαλεία που τις συνοδεύουν.  

 

Mε αφορμή αυτό πρόσφατα ανακοίνωσε πως διαγράφει όλες τις πληροφορίες που συγκεντρώνει μέσω μιας ειδικής σελίδας που συνδυάζει όλες εκείνες τις πληροφορίες που καταλήγουν στον υπολογιστή μας. Η εταιρεία διαθέτει ένα site ηχητικών υπηρεσιών, το οποίο μπορεί να υποδείξει στον χρήστη κάθε ηχογράφηση που πραγματοποιήθηκε και ενώ εκείνος νόμιζε ότι σερφάρει ιδιωτικώς και ανωνύμως.

Ο ιστότοπος είναι ενεργός τους τελευταίους μήνες. Οι ηχογραφήσεις εδώ έχουν τη λειτουργία του ημερολογίου που υπενθυμίζει στους χρήστες, μέρη και στιγμές που βρέθηκαν και έζησαν – με το κινητό τους στο χέρι, φυσικά. Παράλληλα, με την ίδια υπηρεσία μπορεί κανείς να γνωρίζει πόσες πληροφορίες συγκεντρώθηκαν για τον καθένα από εμάς και κυρίως πόσο ευαίσθητες μπορεί να είναι αυτού του είδους οι πληροφορίες.  

Όσοι ενεργοποιούν κάποια υπηρεσία του Android τους πατώντας εκείνο το εξαιρετικό “OK Google”, χωρίς να ξέρουν τι σημαίνει αυτό δεν ξέρουν τι δικαιώματα δίνουν στη Google.

Google ed 1200x600

Όπως γράφει δημοσίευμα του Independent, στη συγκεκριμένη σελίδα της Google μπορεί κανείς να έχει πρόσβαση σε όλες τις ηχογραφήσεις του. Μπορεί αν θέλει να ενημερωθεί για το πώς έγινε αυτή η ηχογράφηση: έγινε μέσω της εφαρμογής της Google ή από άλλη πηγή, καθώς επίσης και το αν αυτό που ειπώθηκε μετατράπηκε επιτυχώς σε κείμενο από την Google.  Αλλά ενδεχομένως ο πιο καλός και χρήσιμος λόγος για να επισκεφθεί κανείς τη σελίδα είναι για να σβήσει τα πάντα από εκεί. Αυτό επιτυγχάνεται είτε επιλέγοντας κάποιος να διαγράψει συγκεκριμένες ηχογραφήσεις ή ακόμη καλύτερα; Τα πάντα.  

Για να διαγραφούν συγκεκριμένα αρχεία, αρκεί ένα κλικ στο εικονίδιο στα αριστερά και εν συνεχεία πατώντας «διαγραφή» στην κορυφή της σελίδας. Για να ξεφορτωθεί κανείς τα πάντα, πρέπει να πατήσει το κουμπί «more» , να επιλέξει το “Delete options” και μετά το “Advanced”.  

Ωστόσο, ο πιο εύκολος τρόπος για να σταματήσει κάποιος τη Google από το να ηχογραφεί τα πάντα είναι να απενεργοποιήσει τον διαδικτυακό «βοηθό» και τη φωνητική αναζήτηση. Όσο χρήσιμα κι αν είναι και τα δύο, δεν εγγυώνται καμία ασφάλεια σε ζητήματα ιδιωτικότητας και ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων…  

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.