ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Σπάνια είδη ζώων που εξαφανίστηκαν το 2018

Tweet
Share
Tweet
Share

Η βιομηχανική γεωργία, η λαθροθηρία και το παράνομο εμπόριο αποτελούν τους κύριους παράγοντες για την εξαφάνιση των περισσότερων ζώων και φυτών και είναι υπεύθυνοι για να θέσουν σε κίνδυνο πολλά άλλα.

Για δεκαετίες, οι επιστήμονες μας προειδοποιούν για τους κινδύνους της κατάχρησης των φυσικών πόρων της Γης και κάθε χρόνο αυτοί οι ίδιοι επιστήμονες δίνουν αυστηρές προειδοποιήσεις για το πόσα είδη χάνουμε στον πλανήτη.

Η λαθροθηρία και το παράνομο εμπόριο, καθώς και οι ταχέως εξαφανισμένοι οικοτόποι, αποτελούν μερικούς από τους κύριους παράγοντες που συμβάλλουν στην εξαφάνιση πολλών πληθυσμών. Τα παρακάτω είδη εξαφανίστηκαν μόλις το περασμένο έτος (2018), και είναι μια έντονη υπενθύμιση του πόσο δυναμικά καταστροφικοί οι άνθρωποι μπορούν να είναι.

Spix Macaw

list of extinct animals in 2018

Αυτό το λαμπερό μπλε macaw έγινε γνωστό μετά την κυκλοφορία της κ ταινίας Rio (2011). Τώρα, έχει εξαφανιστεί εντελώς από την άγρια ​​φύση. Η μόνη ελπίδα για αυτό το είδος έγκειται στα περίπου 80 παπαγάλους  που ζουν ακόμα σε αιχμαλωσία, καθώς η κυβέρνηση της Βραζιλίας σχεδιάζει να τα επαναφέρει στην έδρα τους.

Alagoas -gleaner, cryptic tree-hunter  και poo-uli

list of extinct animals in 2018

Αυτά τα τρία πτηνά εξαφανίστηκαν το 2018. Τα δύο πρώτα ήταν αρχικά από τη Βραζιλία, ενώ το τρίτο ήταν από τη Χαβάη.

 cougar or  puma

list of extinct animals in 2018

Βρίσκεται στην βορειοανατολική περιοχή της Βόρειας Αμερικής και το πούμα δηλώθηκε επισήμως εξαφανισμένο το 2018, αν και οι φήμες για την εξαφάνισή του χρονολογούνται από το 2015 (μετά από σχεδόν έναν αιώνα χωρίς παρατηρήσεις).

list of extinct animals in 2018

Τώρα, τις πρώτες εβδομάδες του 2019, δεκάδες είδη περισσότερο πρόκειται να μοιραστούν την ίδια μοίρα. Για παράδειγμα, το 2018, ο τελευταίος βόρειος λευκός ρινόκερος αρσενικό - ένα υποείδος λευκών ρινόκερων - πέθανε, αφήνοντας πίσω του μόνο δύο θηλυκά που επέζησαν. Υπάρχει, ωστόσο, μια αχτίδα ελπίδας: οι οικολογικοί χώροι αναμένουν να εκτελέσουν in vitro γονιμοποίηση με δείγματα σπέρματος που λαμβάνονται από το νεκρό ανδρικό άτομο. Η φραγκοκάμαζα "vaquita marina" είναι ένα ακόμα παράδειγμα ενός είδους στο χείλος της εξαφάνισης, με μόλις δώδεκα να είναι εν ζωή.

Π.Τ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman