ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Netflix: Ο Harry Hole του Jo Nesbo επιστρέφει και φιλοδοξεί να μη γίνει πάλι meme

Tweet
Share
Tweet
Share

Σε αντίθεση με την αμήχανη αγγλόφωνη έκδοση του μυθιστορήματός του 'The Snowman', αυτή τη φορά ο Νορβηγός συγγραφέας θα προσαρμόσει ο ίδιος το έργο του στην τηλεοπτική οθόνη.

Το Netflix συνεργάζεται με τον Νορβηγό ροκ σταρ του αστυνομικού μυθιστορήματος Jo Nesbo, του οποίου τα βιβλία έχουν πουληθεί κατά δεκάδες εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο προκειμένου να καθηλώσει τώρα ανάλογα πολύ κόσμο μπροστά από τις οθόνες.

Τη Δευτέρα, το Netflix παρουσίασε τη νέα σκανδιναβική νουάρ σειρά, αρχικά ως υπόθεση εργασίας και με τίτλο σκέτο το όνομα του πρωταγωνιστή των ιστοριών Harry Hole, βασισμένη στο μυθιστόρημα του Nesbo The Devil's Star, το πέμπτο της σειράς Harry Hole, για τον εμμονικό, πανέξυπνο αλλά εσωστρεφή ομώνυμο ντετέκτιβ ανθρωποκτονιών.

Η Working Title θα αναλάβει την παραγωγή της νορβηγικής σειράς, ενώ ο Oystein Karlsen -του οποίου το νέο δράμα So Long Marianne, εμπνευσμένο από τον Leonard Cohen, κάνει πρεμιέρα στο SeriesMania αυτή την εβδομάδα- θα αναλάβει τη σκηνοθεσία.

Η Working Title ήταν παραγωγός και της αγγλόφωνης έκδοσης του The Snowman του Nesbo το 2017. Σε σκηνοθεσία του Tomas Alfredson και με πρωταγωνιστή τον Michael Fassbender ως Harry Hole. Η ταινία ωστόσο έμεινε περισσότερο στη μνήμη μας για τις πολλές διαδικτυακές παρωδίες της αφίσας της, η οποία αποτύπωνε τη χειροποίητη εικόνα ενός χιονάνθρωπου και ένα υποτιθέμενο ανατριχιαστικό μήνυμα που άφησε ένας κατά συρροή δολοφόνος: «Κύριε αστυνομικέ. Θα μπορούσατε να την είχατε σώσει. Σας έδωσα όλα τα στοιχεία».

Eλπίζοντας να αποφύγει αυτή τη φορά την καζούρα, ο Nesbo θα διασκευάσει το δικό του μυθιστόρημα για τη σειρά του Netflix, στην πρώτη του απόπειρα να γράψει σενάριο.

Ένα γρίφος για τον Harry Hole

jo

Το σκηνικό: Όσλο. Ένα ασφυκτικά ζεστό καλοκαίρι.

Ο γρίφος: Πέντε οι ακμές του αστεριού, πέντε τα δάχτυλα του χεριού και κάθε πέντε μέρες ένα νέο θύμα. Η πρώτη δολοφονημένη γυναίκα είχε ένα δάχτυλο λιγότερο και κάτω από το βλέφαρό της ένα κόκκινο διαμάντι στο σχήμα αστεριού. Ένα δαχτυλίδι με το ίδιο αστεροειδές κόκκινο διαμάντι στολίζει το κομμένο δάχτυλο της δεύτερης γυναίκας. Και οι φόνοι συνεχίζονται...

Ο επιθεωρητής: θολωμένος από το ποτό, υπό δυσμένεια στην υπηρεσία του, ο Χάρι Χόλε θα κληθεί να λύσει τον γρίφο μαζί με τον συνάδελφο του και προσωπικό του εχθρό Τομ Βόλερ για τον οποίο υποψιάζεται ότι είναι μπλεγμένος σε βρόμικες ιστορίες. Στην αναζήτηση της αλήθειας, ο Χόλε θα βρεθεί κυνηγημένος και θα αναγκαστεί να πάρει δύσκολες αποφάσεις για το επαγγελματικό του μέλλον.

Κριτικές:

«Έντονος ρυθμός, ένας εξοργιστικός όσο και αξιαγάπητος ήρωας, αναπάντεχες ανατροπές της πλοκής, συναρπαστικό φινάλε. Συστήνεται ανεπιφύλακτα». (Guardian)

«Μην αρχίσετε αυτό το βιβλίο εάν έχετε σοβαρή δουλειά ή ανειλημμένες υποχρεώσεις. Δεν θα μπορείτε να το αφήσετε από τα χέρια σας μέχρι την τελευταία του σελίδα». (NRK, Νορβηγία)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman