ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Έκκληση για βοήθεια σε Καναδό που είχε μαζέψει 300 γάτες μέσα στην πανδημία!

Tweet
Share
Tweet
Share

Οδηγήθηκε σε αδιέξοδο μετά την πρωτοβουλία που πήρε να φιλοξενήσει στο σπίτι του γάτες που εγκαταλείφθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Κόβιντ.

Η British Columbia SPCA, οργάνωση για την προστασία των ζώων στον δυτικό Καναδά, προσπαθεί να εξασφαλίσει τους πόρους που απαιτούνται για τη φροντίδα των 300 περίπου γατών, οι οποίες φαινομενικά τουλάχιστον δείχνουν να βρίσκονται σε καλή κατάσταση.

Η οργάνωση παρενέβη μετά από κλήση που δέχτηκε από τον Bruce Robinson, ο οποίος δήλωσε ότι ήθελε να παρέχει καθημερινή φροντίδα σε γάτες που είχαν εγκαταλειφθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19, αλλά το κόστος για την κάλυψη των αναγκών τους του έχει γίνει πλέον δυσβάσταχτο, καθώς έχασε τη δουλειά του.

Προσωπικό της οργάνωσης πήγε στο σπίτι του στη μικρή πόλη Χιούστον για να εκτιμήσει την κατάσταση. Όταν τον ρώτησαν πόσες γάτες είχε, απάντησε ότι ήταν σαν να μετράς φυσαλίδες σε βραστό νερό.

Οι γάτες ήταν κοινωνικές και έδειχναν να είναι σε καλή κατάσταση, δήλωσαν οι άνθρωποι της οργάνωσης. «Είχε τεράστια καρδιά και τις φρόντιζε», είπε η Eileen Drever. «Μετά όμως συνέχισαν να πολλαπλασιάζονται. Μια γάτα μπορεί να κάνει τρεις γέννες μέσα σε ένα χρόνο».

Ο Robinson υπολόγιζε ότι ο αριθμός των γατών στο σπίτι του είχε αυξηθεί σε 298, συμπεριλαμβανομένων 15 εγκύων γατών που αναμενόταν να γεννήσουν τις επόμενες ημέρες.

Παρά την προσπάθειά του να υιοθετηθούν σιγά - σιγά οι γατούλες, λίγοι ήταν εκείνοι που ανταποκρίθηκαν. Αντ' αυτού, βρέθηκε να ξοδεύει χιλιάδες δολάρια το μήνα -κάποιες φορές μένοντας και ο ίδιος χωρίς φαγητό- για να εξασφαλίσει ότι θα είχαν τα 28 κιλά τροφής την ημέρα που χρειάζονταν και για να αγοράσει άμμο για τα 10 κουτιά όπου κάνουν την ανάγκη τους.

Σε κάθε μία από τις γάτες είχε δώσει όνομα. «Τις αγαπώ όλες», είπε. «Ήθελα να τους προσφέρω ένα ασφαλές σπίτι». Η British Columbia SPCA κάνει αγώνα δρόμου προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για να βρει ένα κτίριο ικανό να στεγάσει τις γάτες, ενώ την ίδια ώρα οι δαπάνες αυξάνονται ακόμη περισσότερο καθώς τα ζωάκια πρέπει να εξεταστούν από κτηνίατρο, να εμβολιαστούν και να στειρωθούν πριν δοθούν για υιοθεσία.

«Πρόκειται για ένα τεράστιο εγχείρημα και θα χρειαστούν πόροι από όλη την Περιφέρεια για να τα καταφέρουμε», πρόσθεσε η Eileen Drever, η οποία τόνισε ότι δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο να απαγγελθούν κατηγορίες κατά του κηδεμόνα των γατών, καθώς απευθύνθηκε στην οργάνωσή τους για βοήθεια από μόνος του.

Φάνηκε επίσης πως είχε κάνει ό,τι μπορούσε για να φροντίσει τα ζώα, ακόμη και όταν ο πληθυσμός τους είχε αυξηθεί ραγδαία. «Δεν έχω ξαναδεί τόσες πολλές γάτες σε καλή κατάσταση», είπε. «Και το γεγονός ότι είναι κοινωνικές είναι απίστευτο. Είναι πραγματικά συγκλονιστικό».

*Με πληροφορίες από τον Guardian

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman